Od Lane Pudar je ove godine brža samo aktuelna svjetska rekorderka
Foto - Screenshot

Fenomenalni rezultati Mostarke

Od Lane Pudar je ove godine brža samo aktuelna svjetska rekorderka

A. Beganović

Mlada 15-godišnja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar je danas na otvorenom prvenstvu Srbije u disciplini 100 metara leptir oborila državni rekord i isplivala A normu za Olimpijske igre.

Lana Pudar je još jednom oduševila, ali je i nagovijestila velike stvari u budućnosti, a ljubitelji sporta u Bosni i Hercegovini vjeruju da će upravo ova mlada i talentovana plivačica donijeti našoj zemlji prvu olimpijsku medalju.

Rezultat 57:37 je zapravo drugi najbolji rezultat na svijetu u ovoj godini. Brža od bosanskohercegovačke plivačice u 2021. godini bila je samo svjetska rekorderka i osvajačica zaltne medalje sa posljednjih Olimpijskih igara Sarah Sjoestroem.

Naime, švedska plivačica je 6. februara u Štokholmu dionicu od 100 metara isplivala za 57:34 sekunde- Dakle, samo tri stotinke je danas bila sporija bosanskohercegovačka plivačica.

Top Komentari

Gledatelj
Da te samo zdravlje posluži da budeš uspješna i da doneseš medalju za našu i svoju zemlju.
23 0
Sanagoal
I to samo sa 15 Godina ??????????
17 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi