Fantastična Lana Pudar postavila nova tri rekorda Bosne i Hercegovine

Održano Ljetno prvenstvo Bosne i Hercegovine

Fantastična Lana Pudar postavila nova tri rekorda Bosne i Hercegovine

Eldar Ganibegović

Uspjesi Lane Pudar više uopšte nisu novost, no ova mlada plivačica ne prestaje da ruši rekorde, što je nastavila na minulom Ljetnom prvenstvu Bosne i Hercegovine.

Ljetno prvenstvo Bosne i Hercegovine održano je u Banjoj Luci na Gradskom olimpijskom bazenu.

Sedamnaestogodišnja bh. plivačica Lana Pudar nastavila je briljirati, te je postavila nova tri rekorda Bosne i Hercegovine.

Ova Mostarka je nove rekorde postavila u disciplinama u kojima se čak i ne takmiči često, što dovoljno govori o kvaliteti koju posjeduje.

Pudar je pobijedila na 100, 200 i 400 metara slobodnim stilom, te je u sve tri navedene discipline postavila novi državni rekord. 

Rekord na 100 metara slobodno sada je 55,91 sekunda, 2:01,99 sekundi je rekord na 200, a 4:17,01 sekunda na 400 metara slobodnim stilom. 

Oglasi

S vremenom od 59,46 sekundi Lana Pudar je osvojila zlatnu medalju u utrci sto metara delfin. 

Naša najbolja plivačica je tako ostvarila norme za nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se održati u japanskoj Fukuoki od 23. do 30. jula ove godine.

U maju mjesecu je, podsjetimo, Lana Pudar isplivala i "A" olimpijsku normu na Mare Nostrum takmičenju, koje je najjače plivačko takmičenje u Evropi.

Lana je 17. maja nastupila u finalnoj utrci na 200 metara delfin nakon sjajnih kvalifikacija gdje je zauzela drugo mjesto.

Mlada bh. plivačica u finalnoj utrci isplivala je "A" olimpijsku normu s vremenom 02:08.36 i zauzela prvo mjesto u finalu.

Lana je sa ovim rezultatom postala prva sportašica iz Bosne i Hercegovine koja je osigurala nastup na ljetnim olimpijskim igrama "Paris 2024".

Top Komentari

Zaccheroni
Bravo šampionko
0 0
Mowzilla
Aferim kraljice BiH ⚜️
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi