Lana Pudar rutinski do novog polufinala
FOTO: Guliverimage

EP za juniore

Lana Pudar rutinski do novog polufinala

Haris Zilić

Najbolja bh. sportistkinja Lana Pudar još jednom briljira na velikim takmičenjima, ovaj put na Evropskom juniorskom prvenstvu u Beogradu.

Lana je uzela zlatnu medalju na 100 metara delfin, a večeras ćemo je gledati u finali utrke 200 metara delfin.

Kao zagrijavanje za večerašnje finale, Lana je imalo jutros kvalifikacije na 50 metara delfin.

To je treća disciplina u kojoj Lana nastupa u Beogradu, a svoju kvalifikacionu utrku završila je u vremenu 27.21, što je bilo dovoljno za drugo mjesto u kvalifikacionoj grupi.

Naša plivačica je možemo reći rutinski odradila kvalifikacije i sačuvala snagu za kraj današnjeg dana.

Oglasi

Lana je tako izborila novo polufinale u Beogradu.

Polufinalna utrka na 50 m delfin na rasporedu je danas od 17:45 i nadamo se da ćemo Lanu gledati i u trećem finalu u Beogradu.

Podsjetimo, Lana u 17 sati pliva finale na 200 metara delfin.

Naša najbolja sprotistkinja nastavlja sa sjajnim rezultatima, a ovo sve je najava velikih takmičenja do kraja godine, gdje je u centru pažnje Svjetsko prvenstvo u Japanu,.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti