Zerina Vrabac šampionka Mediterana
FOTO: PK Sport Time

Veliki uspjeh bh. plivačice

Zerina Vrabac šampionka Mediterana

Haris Zilić

Zerina Vrabac, mlada reprezentativka Bosne i Hercegovine u plivanju nova je kadetska prvakinja Mediterana što je još jedan sjajan rezultat za bh. plivanje.

 

Članica Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva danas je superiorno osvojila zlatnu medalju na Komen kupu na Kipru u disciplini 100 metara delfin.

Četrnaestogodišnja bh. plivačica do najsjajnije medalje isplivala je sa vremenom 1:01.64, ostavivši iza sebe konkurentkinje iz Italije za više od jedne sekunde.

"Zerina Vrabac danas se pozicionirala na listu jednih od najvećih uspjeha bh. plivanja. Zlatnom medaljom potvrdila je epitet jedne od najtalentovanijih plivačica svog uzrasta i napravila odličnu najavu za budući period.

Ponosni smo što je opravdala očekivanja, potvrdila formu i što je najvažnije uvjerila sviju da se možemo nadati i još višim dometima u budućnosti", rekao je Aldin Avdić, trener Plivačkog kluba Sport time.

Zerina Vrabac sutra će na Komen kupu u gradu Limasol imati priliku boriti se za novo odličje u disciplini 200 metar delfin.

Oglasi

Bh. boje na Kipru brani i Ajša Gušić, takođe članica Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva, kao i Tajra Hrvačić (Šarks), Emina Čajić (GKVS), Ajna Huremović (GKVS), Vanja Kvočka (Olimp), Đorđe Tadić (22. April) i Uroš Obradović (22. April).

Ovo je još jedan sjajan rezultat za bh. plivanje dokaz da imamo izuzetno talentovane plivače i plivačice.

U junu nas očekuje Evropsko seniorsko prvenstvo u Beogradu gdje će naša najveća uzdanica biti Lana Pudar.

Početkom juna je Evropsko juniorsko prvenstvo u Litvaniji gdje ćemo također imati našre predstavnike.

Kruna godine su Olimpijske igre u Parizu gdje će boje Bosne i Hercegovine braniti sjajna Lana Pudar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti