Zerina Vrabac i Iman Avdić briljirale u Dubrovniku

PK Sport time sa 30 medalja najavio učešće na EP

Zerina Vrabac i Iman Avdić briljirale u Dubrovniku

Haris Zilić

Takmičari Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva sa 30 osvojenih medalja otvorili su ljetnu takmičarsku sezonu.

 

Proteklog vikenda nastupili su na Međunarodnom plivačkom mitingu “Zlatni Orlando” u Dubrovniku.

Ekipa od 16 plivača doplivala je do 30 odličja od čega 11 zlatnih, 11 srebrenih i osam bronzanih čime su na najbolji način najavili učešće na predstojećem Evropskom seniorskom i Evropskom juniorskom prvenstvu.

„Iza naših takmičara je još jedan uspješan vikend i najava, vjerujemo, još jednog uspješnog ljeta. Poslije uspješno odrađenih visinskih priprema ovo je bilo prvo takmičenje na kojem su provjeravali formu pred nastupe na Evropskom seniorskom i Evropskom juniorskom prvenstvu.

Postignuti rezultati daju nam razlog za optimizam, ali i ulijevaju neophodnu dodatnu dozu samopouzdanja za nastavak sezone“, rekao je Evelin Avdić, šef stručnog štaba Plivačkog kluba Sport time.

Za najbolje plivačice Međunarodnog plivačkog mitinga “Zlatni Orlando” u kadetskoj kategoriji proglašena je Zerina Vrabac, dok je među juniorkama bolja od ostalih bila Iman Avdić.

Zerina Vrabac postavila je i novi državni rekord Bosne i Hercegovine u kategoriji kadeta u disciplini 200 metara delfin.

Stručni štab Plivačkog kluba Sport time u Dubrovniku činio je i trener Aldin Avdić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi