Meridian prijatelj sporta u Sarajevu, uspjeh saradnje dokazuju rezultati

Meridian prijatelj sporta u Sarajevu, uspjeh saradnje dokazuju rezultati

Sponzorski tekst

Kompanija Meridian podržala je tri sportska kolektiva na putu uspjeha – KK Bosna Meridianbet, FK Sarajevo i SFK 2000 – i dokazala se kao prijatelj sporta u Sarajevu.

Dokaz da je ova saradnja uspješna, jesu rezultati koje su ovi klubovi postigli.

Fudbalerke SFK 2000 Sarajevo osvojile su novu duplu krunu u bh. fudbalu i na prošlu godinu gledaju sa velikim zadovoljstvom. Igrale su najprestižnije utakmice UEFA Lige prvaka, a Klub je bio domaćin izuzetno kvalitetnim evropskim timovima, u dobro organizovanoj grupni fazi tog takmičenja.

Ističu da su pored rezultata na sportskom terenu, ostvarili i sve ciljeve u poslovnom planu, te su svim djevojčicama u školi fudbala, te seniorkama osigurali stabilnost, na osnovu koje će u novoj, 2024. godini nastaviti s izvrsnim uspjesima.

- Svakako, SFK 2000 Sarajevo ne bi bio uspješan kolektiv bez podrške prijatelja i partnera kluba, u čijem se vrhu nalazi kompanija Meridianbet. Čitav naš kolektiv imao poštovanje za društvenu odgovornost Meridiana, sve realizirane projekte i zajedničke aktivnosti. Veseli nas opredjeljenje za podršku ka ženskim timovima u fudbalu.

SFK 2000 Sarajevo, naš tim i igračice su tu da ruše stereotipe i mijenjaju društveni narativ kada je u pitanju uključenje žena u sve tokove života. Mi pokazujemo da žene u fudbalu mogu biti izvrsne, a uz Meridian ta slika biti će još dugo prisutna u javnosti – istakli su u ovom klubu.

Godina 2023. donijela je brojne izazove Fudbalskom klubu Sarajevo, no većinu su uspješno savladali. Kvalitetno proljeće osiguralo je plasman u UEFA takmičenja, dok je jesen donijela val optimizma za sezonu 2023/24.

Bordo klub iz glavnog grada BiH najposjećeniji je u Premijer ligi, s prosječno više od 10.000 gledalaca po utakmici. Brojni članovi, partnerstva i saradnje ukazuju na uspješan put Kluba. Sarajevo je aktivno sudjelovalo na transfernom tržištu, potvrđujući vodeću ulogu u dovođenju igrača iz domaće lige.

Reprezentativci Varešanović i Šahinović postali su novi ambasadori Sarajeva s međunarodnim transferima. Klub je postigao stabilnost, pružajući prilike za rast i razvoj. Očekuje se da će izabranici trenera Rožmana ostvariti sjajne utakmice i pobjede u novoj godini.

- Posebno smo sretni što je kompanija Meridian prepoznala svoj marketinški interes kroz saradnju s Fudbalskim klubom Sarajevo. Ponosno ističemo da su postali dragocjeni članovi porodice bordo-bijelih, doprinoseći uspjehu i rastu Kluba – ističu u ovom klubu.

KK Bosna Meridianbet je od ekipe koja je teško sastavljala kraj s krajem došla u sam vrh bh. košarke. Zahvaljujući dobroj igri, vratili su i publiku na tribine, a Meridianbet im je na povratku do vrha, dao bezrezervnu podršku.

I dokazali su da vrijede. Bosna Meridianbet sinoć se plasirala u finale Kupa Bosne i Hercegovine – sistem A, savladavši u Vječitom derbiju tuzlansku Slobodu.