Mozzart uz džudiste banjalučke Zvijezde

Za nove šampione na tatamiju

Mozzart uz džudiste banjalučke Zvijezde

Sponzorski tekst

Banjalučki Džudo klub Zvijezda već 16 godina stvara nove šampione na tatamiju. Više od 120 članova podijeljenih u pet sekcija uvježbava ovu borilačku vještinu, a mogu se pohvaliti da u svojim redovima imaju šampione republike, države pa i Balkana. Podsticaj u borbama za nove medalje dala im je kompanija Mozzart novčanom donacijom.

„Podrška koju nam je pružila kompanija Mozzart je i više nego dobrodošla. Malo je kompanija koje imaju pravi osjećaj za društvenu odgovornost i mi to prepoznajemo i cijenimo. Kao i svaki sport, tako i naš iziskuje velika novčana sredstva i ovu pomoć, u najvećoj mjeri, usmjeravamo na naše najbolje takmičare. U to ime, želim da se zahvalim kompaniji Mozzart“ poručuje Jasenko Delić, predsjednik Džudo kluba Zvijezda, Banjaluka.

Perspektivni džudisti su podijeljeni u sekcije po starosnim grupama, od najmlađih do najstarijih, među kojima imaju i četiri profesionalna takmičara. Seniori se takmiče u Prvoj ligi Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, a višestruki su pravci republičkog i državnog nivoa. 

Najveće uspjehe u klubu do sada je ostvarila njihova najbolja takmičarka Sofija Pajić koja se okitila titulama šampionke Srpske i BiH za kadete, juniore i seniore. Ponosni su i što je Sofija šampionka Balkana za seniorke u ekipnoj konkurenciji, vicešpampionka Balkana za seniore u pojedinačnoj konkurenciji i osvajačica bronze na Prvenstvu Balkana za juniore. Osvojila je još pet bronzanih medalja na Evropskom džudo turu u Češkoj, Italiji, Rumuniji, Austriji, Sloveniji, kao i srebrne medalje na Evropskom kupu u Makedoniji.

Ambicije kluba u narednom periodu su da Sofija Pajić učestvuje na Olimpijskim igrama 2028. godine u Los Anđelesu, kao i nastavak kvalitetnog rada sa svim članovima kluba. Svjetsku džudo scenu ne bi mogli da prate, niti ulažu u razvoj mladih nada bez redovnog finansiranja nadležnih, kao i pomoći društveno odgovornih kompanija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.