Sekara ostaje u Sabresima
Vruće ljeto na NHL ledu

Produženje saradnje

Sekara ostaje u Sabresima

Menager Buffalo Sabresa, Darcy Regier, objavio je kako je njegova ekipa obnovila saradnju sa Andrejom Sekarom koji je nakon završetka prošle sezone bio slobodan igrač, te da je potpisala jednogodišnji ugovor sa napadačem Clarkom MacArthurom.

Sekera je prošle godine u 69 mečeva, ostvario 19 poena (3 gola i 16 asistencija) od čega je jedan gol odlučio pobjednika (3. juna protiv Phoenixa).

Sekera je odbrambeni hokejaš, a prošle sezone propustio je 12 mečeva zbog povrede. U tri NHL sezone sakupio je 27 poena (5 + 22).

S druge strane, MacArthur je u 71 utakmici zabilježio 31 bod. Od toga 17 golova i 14 asistencija za samo 13:50 minuta koliko je prosječno provodio na ledu.

Top Komentari

edotestfb
Yu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti