Detroit ponovo na koljenima
Igrači Buffala čestitaju Vaneku nakon gola protiv Detroita

Toronto ponovo poražen

Detroit ponovo na koljenima

U sinoćnjem programu NHL-a bilo je samo tri utakmice u kojima su u dvije slavili domaćini, dok je čast gostiju odbranio Colorado, koji je nanio novi poraz velikom Torontu.

Sabresi su odlično krenuli u novu sezonu. Pobjeda nad Detroitom njihova je treća u četiri meča, dok je ovo Detroitu već treći poraz iz pet utakmica, što zaista treba da brine navijače Red Wingsa. Odličnom igrom tokom cijelog meča, posebno tokom druge trećine, Buffalo je razbio Detroit sa 6:2.

Polovinom prve trećine Drew Sttafford je doveo Buffalo u vodstvo, da bi samo tri minute kasnije  Valtteri Filppula poravnao na 1:1. Druga trećina bila je kobna za Detroit. Buffalo je preko Patricka Kalete, Clarck McArthura i dva puta Thomasa Vaneka došao do velikih 5:1. Početkom treće trećine Paul Gaustad je zapečatio sudbinu Detroita, a Tomas Holmstrom je kasnije samo uspio postići drugi pogodak za Detroit.

Colorado je ubilježio i četvrtu pobjedu u novoj sezoni. Avalanche je bio bolji u Torontu od domaćih Maple Leafsa, koji igraju očajno, već su upisali četiri poraza, a nemaju ni jednu pobjedu. Pred kraj prve trećine Colorado je golovima Bretta Clarka i Davida Jonesa napravio glavninu posla, a kasnije je sve bilo mnogo lakše.

Ipak, već početkom drugog perioda Toronto preko Beauchemina smanjuje na 2:1, ali samo dvije minute kasnije Darcy Tucker ponovo vraća Colorado na plus dva. U desetoj minuti druge trećine John-Michael Liles je postavio konačnih 1:4, a navijači Toronta sve su nezadovoljniji.

Columbus Blue Jacketsi su upisali četvrtu u nizu pobjedu protiv Calgary Flamesa kojima je ovo treći uzastopni poraz. Calgary je poveo tri minute prije prvog odmora golom Curtisa Glencrossa, a u tri posljednje minute druge trećine Columbus je golovima Antona Stralmana i Kristiana Huseliusa došao do pobjede.

Rezultati:

Buffalo – Detroit 6:2
Toronto – Colorado 1:4
Columbus – Calgary 2:1

Top Komentari

robi
Steta
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti