Švicarci neće proći nekažnjeno: FIFA pokrenula istragu

Xhaka i Shaqiri bi mogli dobiti kazne

Švicarci neće proći nekažnjeno: FIFA pokrenula istragu

Samir Mlaćo

FIFA je zvanično započela disciplinski postupak protiv švicarskih fudbalera Granita Xhake i Xherdana Shaqirija koji su na nesportski način proslavili pogotke u jučeranjem duelu protiv Srbije. 

Srbija je prva povela i činilo se da će izabranici Mladena Krstajića doći do pobjede, međutim Švicarski su napravili prokret i došli do vrijedna tri boda.

Novinar švicarskog portala Blick Andreas Beni napisao je na svom zvaničnom Twiter profilu da je FIFA započeka proces.

"Službeno: FIFA je pokrenula proces protiv Xhake i Shaqirija zbog proslavljanja golova dvoglavim orlom", napisao je Beni.

Podsjećamo, ovaj dvojac je pogotke proslavio pokazujući simbole Albanije, što su mnogi protumačili kao provokaaciju srbijanskim navijačima i igračima.

Top Komentari

Plavi orkestar
Dali je neko od srpskih novinara objavio na twiteru,kao ovaj švajcarac,dali je pokrenuta istraga protiv FS Srbije zbog po ko zna koji put fašistickog i nacionalistickog ponašanja njihovih navijaca.Velicanjem ratnih zlocinaca na sportskim terenima proizvodi kontra reakcije koje u najmanju ruku i nisu nikakav prekršaj kao što je ova reakcija Sacirija i Dzake.
16 1
Chupy
Pa sta? I srbi su sa tri prsta proslavili, isti kurac.
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi