Očajni Željezničar poražen u Zenici: Dedić pogodio za veliko slavlje Čelika!
Plavi ne blistaju pod vodstvom Slobodana Krčmarevića

Poraz tima sa Grbavice

Očajni Željezničar poražen u Zenici: Dedić pogodio za veliko slavlje Čelika!

Midhat Šljivak, foto: Dino Kurbegović

Čelik je u 2. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Bilinom polju dočekao Željezničar, a na kraju u jednoj jako dobroj utakmici slavio pobjedu rezultatom 1:0.

Prvih 45 minuta u potpunosti je pripalo domaćim fudbalerima koji su potpuno nadigrali favorizovane goste iz Sarajeva.

Krenuli su igrači Čelika ambiciozno i u šestoj minuti propuštaju kolosalnu šansu. Okić je izašao sam pred Kjosevskog, ali golman Želje čudensom odbranom spašava svoj gol.

Imao je potom Blagojević u 29. minuti prvi šut u okvir gola Čelika, ali je Dujković siguran, da bi u 45. minuti Čelik propustio još jedan zicer. Salčinović je sam pred golom, ali Pavić ga uspijeva blokirati i spasiti svoj gol.

Prvo poluvrijeme okončano je dobrom šansom za goste. Pavić se našao na nekoliko metara od gola i šutirao je glavom, neprecizno preko gola i na odmor se otišlo neriješenim rezultatom 0:0.

Čelik i u nastavku kreće ofanzivno. Imali su odmah na otvaranju drugog poluvremena šansu da iskoriste konfuziju u odbrani Plavih, ali su se spetljali u ključnim trenucima meča.

U 52. minuti Željo ima veliku šansu. Prvo udarac Rodina brani Dujković, a u nastavku akcije Bakrač ne uspijeva zabiti sa sva metra.

Tek u 73. minuti Čurjurić sa 30-ak metara dobrim šutem pokušava nešto napraviti, lopta odlazi preko gola. Kontrolisao je Željo loptu u tim trenucima, ali do prave šanse jednostavno nisu mogli da dođu.

Zato je svu nemoć Plavih Čelik iskoristio u 83. minuti. Mladi Šehić koji je tek ušao u igru gubi duel sa Okićem, ovaj nesebično upošljava Dedića koji pogađa za 1:0 i erupciju oduševljenja na Bilinom polju.

Do kraja Željezničar nije mogao ništa. Čelik je zadržao prednost i slavili su veliku pobjedu nad očajnim i potpuno indisponiranim timom sa Grbavice.

Premijer liga BiH, 2. kolo:

Čelik - Željezničar 1:0 (Dedić 83')

ČELIK: Dujković, Bevab, Vrhovac, Dedić, Dilaver, Salčinović, Okić, Karamatić, Livaja, Jamak, Šišić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Pavić, Čurjurić, Bakrač, Krpić, Blagojević, Zajmović, Veselinović, Vranješ, Osmanković, Rodin.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

franjo25z
Evropa je tu i svi vas trpaju mali plavi drzavu nam brukaju.....hahahaha...jebi zelju u veselju
28 9
Anton Morinov
UŽAS! Nema nikakve ideje, nista.. fuj igra!
21 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi