Revija golova na Koševu: Sarajevo na krilima Ahmetovića savladalo Zrinjski!
Luda utakmica na Koševu donijela je čak šest golova.

Odličan derbi

Revija golova na Koševu: Sarajevo na krilima Ahmetovića savladalo Zrinjski!

Midhat Šljivak, foto: A. Berbić

Sarajevo je u derbi meču 6. kola Premijer lige BiH na Koševu savladalo Zrinjski rezultatom 4:2.

Odličan i uzbudljiv meč je viđen na Koševu, a na kraju Bordo tim slavi na krilima Mersudina Ahmetovića koji je postigao tri gola.

Sarajevo je nešto ofanzivnije ušlo u meč. Velkoski je prvi prijetio iz slobodnog udarca, dok je Zrinjski nekoliko puta napravio probleme iz kontri.

Na prvi gol čekalo se do 24. minute. Mersudin Ahmetović je šutirao, Soldo loše reagovao i lopta odlazi u mrežu za prednost Sarajeva od 1:0.

Osam minuta kasnije dosta uzbuđenja. Jakovljević je skrivio penal i dobio je karton, nastavio je sa protestima i sudija Dragan Petrović ga šalje pod tuš.

Krste Velkoski je preuzeo odgovornost za izvođenje penala. Njegov udarac brani Soldo, ali se Makedoncu vraća lopta i on potom pogađa za 2:0.

Blaž Slišković potom vadi nervoznog Srđana Stanića i pruža priliku Samiru Bekriću. To mu se isplatilo jer je u nadoknadi prvog poluvremena Bekrić pogodio za smanjenje rezultata na 2:1.

Ovim rezultatom se otišli na odmor, a samo što je počelo drugo poluvrijeme Sarajevo stiže do trećeg gola. Ahmetović bježi odbrani Plemića i pogađa za 3:1.

Isti igrač u 61. minuti pogađa za visokih 4:1, ali samo tri minute kasnije bivši igrač Bordo tima Nemanja Bilbija smanjuje prednost domaćeg tima na 4:2.

Od 77. minute je i Sarajevo ostalo sa 10 igrača. Isključen je Krste Velkoski i Zrinjski je imao šansu da pokuša nešto napraviti do kraja meča.

Ipak, u tome nisu uspjeli. Bilo je nekoliko pokušaja, ali se razultat nije mijenjao i Sarajevo je osvojilo tri boda u derbiju.


Premijer liga BiH, 6. kolo:

Zrinjski - Sarajevo 4:2 (Ahmetović 24', 49', 61, Velkoski 32' / Bekrić 45+3', Bilbija 64')


SARAJEVO: Kovačević, Pidro, Stanojević, Hebibović, Ahmetović, Rahmanović, Velkoski, Mujakić, Adukor, Dupovac, Tatar.

ZRINJSKI: Soldo, Galić, Barišić, Čirjak, Stanić, Jović, Todorović, Jakovljević, Rustemović, Filipović, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rimke
sladak ovaj zrinjski za naguzit
38 0
tatatatko
deri pičke ustaške, mrš iz šehera po ušima ste dva puta dobili
33 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi