Kladioničarski skandal potresa Premijer ligu: Vlasnik kluba sumnja na namještanje

Stanišić najavio istragu i prijave SIPA-i i NS BiH

Kladioničarski skandal potresa Premijer ligu: Vlasnik kluba sumnja na namještanje

Samir Mlaćo

Zvijezda 09 nakon osam odigranih kola u Premijer ligi BIH ima samo tri osvojena boda. Tim koji svoje domaće utakmica igra u Ugljeviku pravo je razočarenje nove sezone Premijer lige, a jučer su izabranici Milana Đuričića poraženi na Tušnju od TUzle City rezultatom 3:1.

Srbijanski stručnjak je nakon meča istakao da se njegovom timu dešavaju veoma čudne stvari, te da njegovi igrači bukvalno poklanjaju pogotke rivalima.

Dodao je da takve stvari nije doživio u 23 godine svoje trenerske karijere, a odmah su se pojavile indicije da su pojedini nogometaši upetljani u namještanje utamicA.

Kontaktirali smo prvog čovjeka Zvijezde 09 Borisa Stanišića koji je kazao da određene indicije postoje, te da će u klubu biti provedena istraga.

"Mogu sumnjati da se nešto dešava nakon ovako loših rezultata, ali ništa konkretno ne mogu da kažem. Najbolje da me kontaktirate sutra, kada će stvari biti jasnije", kazao je Stanišić, a na naše pitanje da li je on čuo priče da da su njegovi nogometaši igrali za kladionicu istakao je.

"Čuo sam za te priče među nogometašima. Indicije postoje, ali ne mogu da nešto sto posto tvrdim. Neki igrači su to pričali između sebe, mi ćemo sve provjeriti i ukoliko bude istine to prijaviti SIPA-i i Nogometnom savezu".

Milan Đuričić je još uvijek trener Zvijezde 09. Međutim, vrlo lako je moguće da će srbijanski stručnjak uskoro razići sa bh. premijerligašem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"I to će biti poznato za par dana. Đuričić ima status quo, pa ćemo vidjeti", dodao je Stanišić.

Zanimljivo da je Zvijezda 09 u posljednje četiri utakmice primila čak 14 pogodaka, a ukupno u osam kola dvadeset.

Top Komentari

Robijaš 1988
Što baš slika Čelika protiv Zvijezde 09 pa nije Čelik namještao bio sam protiv Zvijezde na utakmici i pošteno smo igrali pošteno pobjedili neznam zašto će onda ta slika sa Čelikom naslovna nije ta namještena utakmica
41 25
Tatamata
Naravno da je celik umjesan.100%
23 35

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi