Nurkić fantastičan protiv Pelicansa
Nakon što je vezao dvije nešto lošije utakmice, Bosnian Beast je ponovo na nivou na kakvom smo ga navikli gledati. Ponovo je radio odličan posao na obje strane parketa i to je vidljivo na rezultatu (Foto: Portland)

Trijumf Portlanda

Nurkić fantastičan protiv Pelicansa

Midhat Šljivak

Portland Trail Blazersi pobijedili su sinoć na svom parketu New Orleans Pelicanse 132:119, a ponovo je odličan učinak imao bh. košarkaš Jusuf Nurkić.

Ključna u ovom meču bila je posljednja dionica. Trail Blazersi su je odigrali sjajno i na kraju su upravo u njoj prelomili utakmicu za šestu pobjedu sezone.

Jusuf Nurkić je ponovo imao fantastičan učinak. Na parketu je proveo 28 minuta i u tom periodu je ubacio 20 poena (7 od 9 iz igre).

Pored odličnog poenterskog učinka Bosnian Beast je uhvatio i devet skokova i podijelio je dvije asisitencije.

Damian Lillard je predvodio Trail Blazerse sa 28 koševa, dok je kod Pelicansa Julius Randle ubacio 29.

U ostalim utakmicama odigranim sinoć vrijedi izdvojiti prvi ovosezonski poraz Milwaukee Bucksa koji su poraženi na gostovanju kod Boston Celticsa 117:113.

NBA rezultati:

Philadelphia - LA Clippers 122:113
Cleveland - Denver 91:110
Charlotte - Oklahooma 107:111
Atlanta - Sacramento 115:146
Boston - Milwaukee 117:113
Portland - New Orleans 132:119

Top Komentari

Šaraf
Dobar je... Ali seljak
3 25
ibrahim51
Bravo majstore najbolji si!
23 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije