Ole Gunnar Solskjaer novi menadžer Manchester Uniteda!
Ono što se jučer nagađalo, danas se ispostavilo kao tačno i Norvežanin će imati šansu da vodi Manchester United (Foto: EPA)

Stigla potvrda kluba

Ole Gunnar Solskjaer novi menadžer Manchester Uniteda! · Zvanično

Midhat Šljivak

Ole Gunnar Solskjaer novi je menadžer Manchester Uniteda.

Klub sa Old Trafforda potvrdio je danas da je Solskjaer dobio ulogu privremenog menadžera tima do kraja sezone i pred Norvežaninom je svakako veliki izazov.

On će na klupi Crvenih đavola zamijeniti Josea Mourinha koji je jučer dobio otkaz nakon loših rezultata tima u ovoj sezoni.

"Možemo potvrditi da je Ole Gunnar Solskjaer privremeni menadžer kluba do kraja sezone", saopšteno je sa Old Trafforda.

Norveški stručnjak koji je i legenda Crvenih đavola presretan je zbog šanse koju je dobio na klupi Uniteda.

"Manchester United je u mom srcu i drago mi je što se vraćam u ovoj ulozi. Radujem se što ću raditi sa ovom skupinom talentovanih fudbalera", istakao je novi menadžer Uniteda.

"Ole je legenda kluba i ima veoma veliko iskusstvo kao igrač i kao menadžer. Njegova prošlost u Manchester Unitedu znači da živi i diše za klub i svi smo sretni što je ovdje. Također, drago nam je što je Mike Phelan ponovo tu i uvjereni smo da će oni ujediniti igrače i navijače u drugom dijelu sezonu", rekao je potpredsjednik kluba Ed Woodward.

Pored Phenala na pomoćnici Solskjaeru biće još Michael Carrick i Kieran McKenna.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Raikkonen
E nije u redu ovo imenovanje Solskjaer-a. Ja sam ubijeđen bio da će imenovati Odovića Milomira Odovića. I M.United puno je izgubio što Odu nije stavio na klupu. Šta reći??? Žal za Odovićem
11 31
Mustafa Kršo
Solskjaer na prirodnoj poziciji opet. Klupara!!!!
26 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi