Plavi trenirali u Devetaku i privukli veliku pozornost lokalnog stanovištva
Mnogi su iskoristili priliku da dođu danas na stadion u Devetaku i da prate trening Željezničara

Željo se sprema za sutrašnji duel sa Slobodom

Plavi trenirali u Devetaku i privukli veliku pozornost lokalnog stanovištva

Edmir Škorić, foto: Emir Dindić

Fudbalski klub Željezničar danas će odraditi posljednji trening prije duela sa Slobodom na Tušnju.

Plavi su danas stigli na područjeTuzlanskog kantona, a trening odrađuju na stadionu u Devetaku u blizini Lukavca.

Mnogi lokalni stanovnici danas su došli na trening Željezničara kako bi gledali igrače Amara Osima, što dovoljno govori o popularnosti tima s Grbavice u BiH. 

Željezničar će odsjesti u Lukavcu, a sutra od 17:30 sati na Tušnju će tim Amara Osima imati težak posao, jer će za rivala imati tradicionalno nezgodnu ekipu Slobode.

Plavi su prošlog vikenda teškom pobjedom nad Mladosti prekinuli negativan niz od šest poraza, sada im predstoji borba za Evropu, a iste ambicije ima i Sloboda, koja želim da pobjedom završi na četvrtoj poziciji uoči trećeg dijela sezone, pošto bi u tom slučaju crveno-crni imali bolji raspored.

Problem za Plave svakako predstavlja povreda Ramovića, a ukoliko se ne oporavi, njegovo mjesto zauzet će Mustafa Mujezinović, dok je dobra vijest za Osima i povratak Sulejmana Krpića u napad.

"Biće fajterski meč, ali to ne znači da će biti loš. Pristup... Znamo da igramo protiv ozbiljne ekipe, pokazali su nam neke stvari u prvoj utakmici i ako to ne ispravimo nemamo šta tražiti", kazao je danas Osim na press konferenciji.

Svjestan je da u Tuzli nikada nije lako gostima.

"Iskreno, atmosfera je tamo fudbalska, ali postoji pritisak prema gostima. To je dobra stvar za fudbal. Biće pritisaka na ekipu, možda i na mene, biće bolje da to bude više na mene".

Hvalio je i trenera Tuzlaka Zlatana Nalića, koji je također kazao da je lijepa stvar bilo pročitati ono što je Osim govorio o njemu.

"Nisam imao priliku da znam o njemu do prije par mjeseci. Upoznali smo se u Međugorju i moram reći da sam prijatno iznenađen kako čovjek razmišlja, kakvu energiju širi. Iskreno mislim da je dobra stvar za bh. nogomet da se neko takav bavi nogomet. To može biti samo korisno nama ostalia. Promijenio je atmosferu u ekipi, te pokazao da se neke stvari moraju drugačije gledati", kazao je Osim.

"Malo prije sam razmijenio nekoliko SMS-ova s Amarom Osimom. Imali smo zajedničke pripreme u Međugorju, upoznali smo se, a te pripreme su napravile neku jasniju sliku. Imali smo fino druženje, kako nas dvojica, tako i igrači, a imali smo i tu jednu prijateljsku utakmicu", odgovorio je Nalić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tuzlaak
jebe mi se...
8 0
premium
I jeste za Devetak...
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi