Novi težak ispit za Željezničar

Plavi gostuju Slobodi

Amar Osim o gostovanju u Tuzli: Očekuje nas fajterski meč, što ne znači da će biti loš

Samir Mlaćo

Željezničar je u nedjelju prekinuo niz od šest poraza, te se na Grbavici mnogo lakše diše. Plave već sutra čeka novi ispit, a ovaj put za rivala će imati tuzlansku Slobodu.

Sloboda nije najbolje otvorila drugi dio sezone, pa će pred svojim navijačima sigurno tražiti nove bodove. Ipak, Amar Osim je optimista, te vjeruje da njegova momčad može dobrom igrom do pozitivnog rezultata.

Problem za Plave svakako predstavlja povreda Ramovića, a sve će biti poznato nakon današnjeg treninga u Lukavcu. Ukoliko Ramović ne bude spreman, na teren će Mustafa Mujezinović.

"Duel protiv Slobode u ligi prije pet mjeseci može nam pomoći. Izmjena u timu će biti, igrat će Krpić, zato je tu sad kraj mene. Neriješen rezultat bi nam garantovao da budemo minimalno četvrti, a postoje šanse da budemo i treći, teoretske. Raspored za nastavak ne znamo, jer ne znamo ko će biti koji i onda to sve mijenja. Imam nekakav rasplet događaja u glavi, ali ne mogu o tome sada pričati. Ima tu stvari povoljniji i nepovoljniji", priča Osim.

"Utakmica je pomjerena iz razloga da bude što više publike na stadion, a noćn utakmica je interesantnija. Dobro je što najavljuju utakmicu po Tuzli i da utakmica bude dostojna rivaliteta".

Otkrio je kakav pristup očekuje od igrača.

"Biće fajterski meč, ali to ne znači da će biti loš. Pristup... Znamo da igramo protiv ozbiljne ekipe, pokazali su nam neke stvari u prvoj utakmii i ako to ne ispravimo nemamo šta tražiti".

Govorio je o Zlatanu Naliću.

"Nisam imao priliku da znam o njemu do prije par mjeseci. Upoznali smo se u Međugorju i moram reći da sam prijatno iznenađen kako čovjek razmišlja, kakvu energiju širi. Iskreno mislim da je dobra stvar za bh. nogomet da se neko takav bavi nogomet. To može biti samo korisno nama ostalia. Promijenio je atmosferu u ekipi, te pokazao da se neke stvari moraju drugačije gledati".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O dočeku u Tuzli.

"Iskreno, atmosfera je tamo fudbalska, ali postoji pritisak prema gostima. To je dobra stvar za fudbal. Biće pritisaka na ekipu, možda i na mene, biće bolje da to bude više na mene".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti