Sve je bilo uzalud, Klopp je pogriješio - Nou Camp je Messijev hram!

Prva utakmica polufinala Lige prvaka

Sve je bilo uzalud, Klopp je pogriješio - Nou Camp je Messijev hram!

Večeras je na Nou Campu odigran prvi polufinalni meč Lige prvaka između Barcelone i Liverpoola. Gosti su pružili dobru partiju, ali je Barcelona kaznila svaku grešku i promašaj i pobijedila rezultatom 3:0.

Novinari su pokušali podgrijati atmosferu pred sam meč prenošenjem izjava trenera Liverpoola Jurgena Kloppa o tome Nou Camp nije nikakav hram već običan fudbalski stadion. Čini se da su se Messi i družina naljutili...

Utakmica je otvorena u žestokom ritmu. Viđeno je nekoliko opasnih napada u režiji obje ekipe, a Liverpool je pokazao da se nije došao braniti.

Ipak, golova na otvaranju nije bilo, a na prvi se čekalo do 26. minute. Vidal je poslao sjajnu dijagonalu do Coutinha, Brazilac ostavio loptu za Albu koji je sjajno ubacio pred gol Liverpoola, a Luis Suarez odlično utrčao između štopera gostiju i pogodio za vodstvo Barcelone.

Nisu igrači Liverpoola klonuli nakon primljenog gola, nastavilo se igrati u odličnom ritmu, a najbolju šansu da poravna rezultat imao je Sadio Mane u 35. minuti. Pokušao je iz prve matirati Ter Stegena, ali nije dobro zahvatio loptu koja je otišla visoko preko gola.

Na odmor se otišlo vodstvom Barcelone od 1:0, da bi Liverpool puno agresivnije ušao u nastavak.

Prvih 15-ak minuta drugog dijela proteklo je u terenskoj inicijativi Redsa, koji su za to vrijeme imali nekoliko odličnih šansi.

U 47. minuti je Ter Stegen sjajno odbranio Milnerov šut, da bi šest minuta kasnije osujetio i Salahov pokušaj sa 20-ak metara.

Sjajnu priliku je imao Liverpool i u 59. minuti. Milner je natrčao i snažno šutirao, ali je lopta išla ravno u dobro postavljenog i sigurnog Ter Stegena.

Barcelona je uspijevala prekidati Liverpoolovu terensku inicijativu kontrama, ali je Liverpool nastavio lagan osvajati teren.

Branila se Barcelona, pa je i ritam utakmice opao u odnosu na prvih 45 minuta. Liverpool je pokušavao stići barem do jednog gola, ali nije uspio. Sa druge strane, Barcelona je surovo kaznila protivnika.

Busquets je presjekao jednu loptu na sredini terena, da bi se nekoliko trenutaka kasnije Luis Suarez našao u sjajnoj poziciji, ali je pogodio prečku. Stali su u tom momentu igrači Liverpoola, ali nije stao Lionel Messi koji je primio odbijenu loptu i ušetao se u gol gostiju u 75. minuti za 2:0.

Bio je to rezultat koji je upalio alarm kod gostiju, koji su morali krenuti u još žešće napade, ali je Barcelona iskoristila više prostora i počela sve češće prijetiti golu Liverpoola.

A onda 82. minuta, slobodnjak za Barcelonu i nova fudbalska magija Lionela Messija. Argentinac je fantastično šutirao sa 26-27 metara, a golman Liverpola samo paradom uljepšao njegov gol za 3:0.

Nekoliko trenutaka kasnije Liverpool je imao sjajnu priliku da stigne do gola. Prvo je Firminov udarac sa gol linije skinuo Rakitić, da bi odbijenu loptu sa svega pet metara Salah zakucao u stativu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Barcelona je u posljednjim sekundama imala veliku šansu da nakon kontre dođe i do četvrtog gola. Kombinovali su Dembele i Messi, ali Francuz nije uspio pogoditi iz sjajne pozicije.

Ostalo je 3:0 za Barcelonu koja sa sjajnim rezultatom putuje na revanš na Anfieldu i već je jednom nogom u finalu Lige prvaka.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hangouts123
Cestitke Barci,ali je Liverpool bio bolji.I nije bas sve gotovo.
1 18
mer12
ovo je Liverpoolu za onu kradju prosle god. u polufinalu karma je ku,rva
16 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi