Nije samo Cavani: Ogroman broj kapitena nije želio nositi trake posvećene LGBT populaciji
(Foto: EPA)

Opravdanje su imali

Nije samo Cavani: Ogroman broj kapitena nije želio nositi trake posvećene LGBT populaciji

Midhat Šljivak

Zaista zanimljive scene dešavale su se sinoć u Ligue 1.

Rukovodstvo Ligue 1 naredilo je da kapiteni ekipa iz poštovanja prema LGBT populaciji nose trake sa bojama ove zajednice, a na kraju je to djelomično ispoštovano.

Edinson Cavani, koji je bio kapiten PSG-a u meču protiv Dijona, posebnu traku je nosio u prvih 45 minuta, ali mu se to nije dopalo.

Odlučio je na poluvremu da je skine i baci, a ovo je izazvalo revolt kod gay populacije i veliku podršku kod onih koji su protiv LGBT osoba.

Nije međutim samo Cavani odlučio da iskaže podršku ovoj zajednici. Radamel Falcao (Monaco), Jeremy Morel (Lyon) i Faycal Fajr (Caen), uopšte nisu nosili posebnu traku, dok je Nantesov Valentin Rongier kao i Cavani traku ostavio u svlačionici.

"U utakmicama kao što su ove kada igraš za opstanak, ne misliš ništa drugo osim na rezultat", rekao je izvor blizak ovom fudbaleru i ističe da nije imao namjere da ne nosi traku, već da ju je jednostavno zaboravio.

Dimitri Payet (Marseille) i Max-Alain Gradel (Toulouse) su prekrili posebnu regularnom trakom, ali su obje bile vidjljive.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Nije stajala dobro. Morao sam je skinuti nakon 20 minuta jer me je žuljala. Ali, ideja je dobra", rekao je kapiten Nantesa Rongier.

Vidjet ćemo hoće li kapiteni snositi kakve sankcije kada je u pitanju namjerno skidanje traka, jer je sve to naložila Ligue 1.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Otkad pederi gledaju nogomet? ?
17 0
Alpasinacxx
Kako agresivna kampanja i nametanje pederluka kao normu ostalim ljudima
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi