Scenarij koji "garantuje" transfer Edina Džeke u PSG

Gdje će bh. Dijamant nastaviti karijeru?

Scenarij koji "garantuje" transfer Edina Džeke u PSG

Nakon špekulacija o interesu nekih engleskih premierligaša, njemačkih bundesligaša i Intera za našeg Edina Džeku, prošle sedmice su se pojevila glasine da je za njegove usluge zinteresovan i PSG.

Edin Džeko će, takvo mišljenje preovladava u italijanskim medijima, vrlo vjerovatno ovog ljeta napustiti Romu.

Roma želi barem nešto zaraditi od prodaje svog iskusnog napadača, a zainteresovanih sigurno neće manjkati.

Kako je već rečeno, posljednje špekulacije povezale su Edina Džeku i PSG, a sada Gazzetta dello Sport donosi jedan transfer scenarij koji bi "garantovao" odlazak bh. dijamanta na Park prinčeva.

U čitavu priču je uključen i Inter, također klub sa kojim se Edin povezuje ove godine, ali i Manchester United.

Naime, Inter je zainteresovan i za Romelua Lukakua, ali eventualni transfer Belgijanca na Meazzu zavisi od toga da li će Manchester United uspjeti dovesti željenu zamjenu za stamenog napadača.

Ta željena zamjena je navodno PSG-ov Edinson Cavani, pa će United pustiti Lukakua u Inter ukoliko uspije osigirati potpis iskusnog Urugvajca.

Tek ako Manchester United (koji je sada jedan od favorita za Cavanijev transfer) kupi Urugvajca od PSG-a, Parižani će kao njegovu zamjenu pokušati dovesti Edina Džeku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, špekuliše da Cavani želi transfer iz PSG-a, ali da želi i ugovor koji mu garantuje približna primanja onima koja ima na Parku prinčeva. Upravo je Manchester United jedan od klubova koji mu može ispuniti želje.

Promo

Top Komentari

ZivioFudbal
Ovo je neka sprdnja,još koji dan i povezivt ćete ga sa Realom
4 0
Hsjnvic94
Na kraju ce zavrsiti u Wolfsburgu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi