Liverpool je novi prvak Evrope!

Šesti naslov za Redse

Liverpool je novi prvak Evrope!

E. Škorić

Nogometaši Liverpoola slavili su protiv Tottenhama s 2:0 u finalu Lige prvaka u Madridu.

Liverpool je imao sezonu iz snova, ali su mu jedan po jedan iz ruku ispadali trofeji. Nakon što su ostali bez titule u Engleskoj u sezoni u kojoj su izdominirali, postojao je veliki strah da će doživjeti još jedan udarac u posljednjoj utakmici sezone.

Međutim, tim Jurgena Kloppa je u jednom dosadnom finalu slavio protiv Tottenhama i stigao je do šestog naslova Lige prvaka, te se tako našao iznad Barcelone i Bayerna (5), te odmah iza Milana (7) i Real Madrida (13). Za Redse je ovo prva titula Lige prvaka poslije 14 godina i onog ludog finala u Istanbulu protiv Milana.

Večerašnji duel sa Tottenhamom zaista nije bio toliko uzbudljiv, a posebno loše bilo je prvo poluvrijeme. Vjerovatno i trenutak odluke dogodio se u drugoj minuti.

Mane je želio da ubaci loptu, pogodio je Sissoka, a Skomina je pokazao na penal nakon samo 23 sekunde. Skomina nije ni pogledao VAR snimku, bio je siguran u odluku, baš kao i Salah prilikom izvođenja penala. Salahov gol je inače drugi najbrži u finalima Lige prvaka nakon gola Maldinija.

Do kraja prvog dijela još nekoliko slabih pokušaja, ali bez prave šanse, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0. Najbolje pokušaje imao je bek Redsa Alexander-Arnold.

Fabinho u 53. minuti šutira s 20-ak metara, ali je bio neprecizan. Potom u 55. minui šut Allija u zadnji čas blokira Arnold, zatim Vertonghen glavom puca preko gola.

Dobru šansu imao je Milner u 69. minuti, no na sreću tima iz Londona, šutirao je malo pored gola. Deset minuta kasnije Alli je glavom pucao preko gola Alissona.

Alisson je zatim sjajno odbranio nakon Lucasa Moure, a Tottenham je očekivano krenuo na sve ili ništa. U 85. minuti dosuđen je slobodnjak za Spurse u blizini šesnaesterca, Eriksen je potom tukao iskosa s lijeve strane, a Alisson sjajno brani.

Sve je bilo riješeno u 87. minuti, kada je rezervista Origi dobio loptu u šesnaestercu Tottenhama, a onda neometano naciljao i pogodio suprotni ugao za početak velikog slavlja Liverpoola.

Tottenham - Liverpool 0:2 (Salah 2, Origi 87)

TOTTENHAM (4-2-3-1): Lloris (C) - Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Winks, Sissoko - Alli, Eriksen, Son - Kane

LIVERPOOL (4-3-3): Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Fabinho, Henderson (C), Wijnaldum - Salah, Mané, Firmino

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GAziJA....
Nisam fan Liverpoola, ali jedno veliko HVALA DOKTORU JURGEN KLOOPU! vratio je LIVERPOOL gdje pripada, medju Evropsku elitu...
15 4
ibrahim51
Sve cestitke Liverpolu. Najbolji u Evropi. Sastavljen tim snova.Kojeg predvode Salah, Mane Orgi.... Salah je pravi sportista, kako on kada da postigne gol pada dragom Bogu na sedzdu i zahvalimu.Dva najbolja igraca Liverpula Sallah i Mane poste cijeli ramazan.Kako se moze biti dobar vjernik i fudbaler.
13 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi