NK Čelik ostao bez standardnog igrača: U Njemačkoj će raditi i igrati u niželigašu
Livaja je prošle sezone imao dosta dobrih utakmica u crno-crvenom dresu, te je njegov odlazak zadao dodatne muke stručnom štabu u pripremama za narednu sezonu

Livaja odlazi u Njemačku

NK Čelik ostao bez standardnog igrača: U Njemačkoj će raditi i igrati u niželigašu · Saznajemo

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će u Turskoj odigrati posljednju pripremnu utakmicu, protivnik Zeničanima biće ekipa Yeni Malatyaspora, a za srijedu je planiran povratak za Zenicu.

Već smo pisali da će crno-crveni u nedjelju na Bilinom polju odigrati generalku protiv sarajevskog Olimpica. Podsjetimo da Čelik ima veoma težak raspored na početku Premijer lige, odnosno u prva četiri kola, kada igra protiv Širokog Brijega, Sarajeva, Veleža i Željezničara.

Nakon što je jučer ugovor s klubom potpisao Slavko Brekalo, Zeničani su kompletirali stopersku poziciju, jer sada u rosteru imaju pored Brekala, Isića, Vrhovca, Ćubaru, te Miletića, koji se oporavlja od povrede i njegov povratak se očekuje pred kraj prvog dijela sezone.

Ono što može da brine stručni štab jesu bočne pozicije, na poziciji desnog beka trenutno na raspolaganju stručni štab ima samo Raguža, te mladog Zilića, dok je na lijevoj strani ostao samo Pecelj.

Mnogi se pitaju šta je s Ivanom Livajom standardnim igračem iz prošle sezone, koji je na Bilinom polju prošle sezone odigrao dosta dobrih partija. Ovaj igrač kako saznaje naš portal neće nositi dres Čelika u narednoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On je dogovorio s klubom sporazumni raskid ugovora jer odlazi u Njemačku, gdje će raditi, te igrati za jedan klub iz niže lige. Ovaj 31-godišnjak prošle je sezone na Bilinom polju odigrao 24 utakmice, te postigao i jedan gol.

Stručni štab Zeničana tako ima muke kada su u pitanju bočne pozicije, tako da se očekuje dolazak još par igrača do početka prvenstva, kako bi konačno i kompletirali ekipu za narednu sezonu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

milivoje
Joj kluba velahavle,zadnji put porez platili 2018,kako licencu dobise,jebem ti drzavu i Aliju rahmetli,sto nam ovo bezakonje ostavi
7 0
ALLSTAR
bolje na baustelu u Njemackoj nego fudbal u Bosni hehe
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi