Amar Osim: Nije sve crno, da je prava utakmica ne bismo ovo dozvolili

Amar Osim: Nije sve crno, da je prava utakmica ne bismo ovo dozvolili

Midhat Šljivak

Željezničar je danas poražen od Veleža sa 0:1.

Trener Plavih sa Grbavice Amar Osim nije previše nezadovoljan, iako je njegov tim odigrao poprilično slabu utakmicu.

"Nisam nezadovoljan nekim stvarima, posebno kada je u pitanju neki ritam, igrali smo sa istim igračima i do kraja su pokušali nešto uraditi. Mi gdje smo bili slabi, oni su bili bolji od nas. Nismo dobili od njih greške, oni su imali svoje šanse iz kojih smo morali biti kažnjeni. Morali smo primiti gol kada napravite glupost, ali nisam toliko nezadovoljan. Neki igrači su igrali prvi put, golman je bio dobar, što govori ko je imao više šansi. Da je prava utakmica, ne bi to tako izgledalo. Ne bismo im dozvolili ovo da je prava utakmica. Ako je vrijeme crno, nije sve ostalo. Mora se nekad i izgubiti", rekao je Osim, te je dodao:

"Tanka odbrana? Čitav tim je odbrana. Poklonili smu im šanse individualnim greškama. Bolje da se desilo danas, nego za sedam dana. Nisu izgledali neuhodano, iako su rijetko kad igrali zajedno. Teren je bio klizav, kopačke su bile neadekvatne, klizali su se. Neke stvari treba izdvojiti koje su dobre, ima i umora, pretreniranosti i to ćemo pokušati da do kraja prvenstva izbacimo".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju je zaključio.

"Imali smo smušenih situacija u napadu. Mi smo iz dobrih situacija pravili manje dobro. To je možda i do kvaliteta igrača. Ok, kad budemo igrali pravu utakmicu, ovaj sastav vjerovatno neće igrati. Igrat će spretniji i mirniji igrači. Nisu griješili, kao mi. Oni su zasluženo pobijedili"

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Stanley
Jesi ruzan u pm...
45 0
DeleteTheElite
Hahahahaha tako je prospi ovcama lafinu hahahaha
37 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi