Damir Džumhur se vratio starim navikama: Bh. teniser poražen od 77. igrača svijeta

Nastavlja se loša forma najboljeg bh. tenisera

Damir Džumhur se vratio starim navikama: Bh. teniser poražen od 77. igrača svijeta

S. Pašalić

Damir Džumhur nije se uspio plasirati u četvrtfinale ATP turnira u švedskom Bastadu.

Najbolji bh. teniser je poražen sa 2:0, po setovima 6:1, 7:6 od 77. igrača na svijetu, španca Roberta Carballesa Baene.

Džumhur je dosta loše otvorio meč i dopustio Špancu da uzme dva breaka i brzo povede sa 4:0. Uslijedio je zatim break bh. tenisera koji je smanjio na 4:1, ali je Carballes odmah uzeo još jedan break i priveo set kraju i dobio ga sa 6:1.

U drugom setu Carballes je kod rezultata 1:1 uzeo break Džumhuru i održavao tu prednst sve do rezultata 5:4 kada je servirao za meč.

Ipak, Damir Džumhur tada uspijeva uzeti break španskom teniseru i dolazi na 5:5, a na kraju je izborio i tie-break.

Poveo je bh. teniser sa 2:0, ali je brzo izgubio tu prednsot, a Carballes je na kraju dobio tie-break sa 7:4 i slavio sa 2:0 u setovima.

Džumhur je na prethodan tri turnira ispadao u prvom kolu, a zatim je u Bastadu konačno stigao do pobjede protiv Caspera Ruuda, međutim sada je uslijedio novi poraz.

Top Komentari

Ludilo_brale
On i Čilić kad bi igrali međusobno završilo bi nerješeno ;-D ;-D
5 2
Chwilla
Ma zabolite kada ne mozes da ubodes servis polje, bar ubadas starlete!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi