FK Sarajevo saznao rivala u trećem pretkolu Evropa lige

Bordo klub na teškom ispitu

FK Sarajevo saznao rivala u trećem pretkolu Evropa lige

Fudbaleri Sarajeva saznali su večeras narednog rivala u evropskim takmičenjima.

Bordo klub je nakon ispadanja iz Lige šampiona otišao direktno u treće pretkolo Evropa lige gdje će narednog mjeseca igrati protiv bjeloruske ekipe BATE Borisov.

BATE je večeras odigrao revanš susret 2. pretkola Lige prvaka protiv norveškog Rosenborga i izgubio sa 2:0. Obzirom da je dobio prvi meč na domaćem terenu sa 2:1, to znači da je nakon ovog poraza ispao iz Lige prvaka i bit će protivnik Sarajevu u trećem pretkolu Evropa lige kako je i odlučeno nedavnim žrijebom.

Rosenborg je večeras poveo u 73. minuti preko Hellanda koji je pogodio s bijele tačke, da bi 12 minuta kasnije Soderlund postavio konačnih 2:0 i odveo svoj tim u treće pretkolo Lige prvaka.

Rosenborg će tamo igrati protiv boljeg iz meča Maribor - AIK koji će, kako sada stvari stoje, otići u produžetke.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Treba reći i to da se u treće pretkolo plasirala i ekipa Qarabaga iz Azerbejdžana koja je večeras na domaćem terenu pobijedila Dundalk iz Irske sa 3:0. Nešto ranije je prošla i Crvena zvezda iako je od HJK-a izgubila sa 2:1 u gostima.

Za kraj dodajmo da će Sarajevo i BATE prvi meč igrati 8. augusta na Bilinom Polju, dok će revanš biti u Bjelorusiji sedam dana kasnije.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

manijak1921
vala sretno vam, nisu bauk mogli bi ste ih proci
16 0
rp50
Bate redovni ucesnik lige prvaka i europa lige,puno srece Sarajevu ali pogledajte na Uefa stranici gdje se nalazi BiH po listi koeficijenta klubova u Europi,cetvrti odozdo od 80,Hrvatska 18 a Srbiji 16,dok 15 mijesto dobija 2 predstavnika u Ligi prvaka sto ako Zvezda opet bude prosla Srbija od iduce godine ima dva predstavnika u ligi prvaka,ej jedna Malta je ispred nas,pogledajte na sajtu Uefe.
0 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti