BATE - apsolutni gospodar bjeloruskog fudbala: Bordo tim će se morati paziti ubojitog trojca

Rival FK Sarajevo u 3. pretkolu Lige Evrope

BATE - apsolutni gospodar bjeloruskog fudbala: Bordo tim će se morati paziti ubojitog trojca

FK Sarajevo je večeras saznao protivnika u trećem pretkolu Lige Evrope. To je BATE Borisov koji se oprostio od kvalifikacija za Ligu prvaka večerašnjim gostujućim porazom od Rosenborga.

BATE je u prvom meču 2. pretkola Lige prvaka savladao norveškog predstavnika sa 2:1, ali je večeras u revanšu poražen rezultatom 2:0, pa "seli" u kvalifkacije za Ligu Evrope.

Inače, BATE je u punom takmičarskom ritmu s obzirom da je već odigrao 15. kola domaćeg šampionata u kojem brani titulu prvaka. Ukoliko, kojim slučajem, i u sezoni 2019 dođe do titule, za BATE će to biti 14. uzastopns titule prvaka Bjelorusije - 16. ukupno.

Aktuelni bjeloruski šampion je trenutno na drugoj poziciji u domaćem prvenstvu sa dva boda manje, ali i utakmicom manje u odnosu na vodeći Brest.

Kada je vrijednost ekipe BATE-a u pitanju, ona je, prema Transfermarktu, 12.75 miliona eura, dok, poređenja radi, ekipa Sarajeva vrijedi 10.55 miliona eura.

Apsolutno najveće uzdanica trenera Alekseya Bage su, a to će biti i protiv Sarajeva, iskusni krilni fudbaler i kapiten ekipe Igor Stasevich, veznjak Stanislav Dragun i desno krilo Maksim Skavysh.

Stasevich i Skavysh su pogođali i u prvoj utakmici protiv Rosenborga, a pomenuti trojac je u aktulenoj sezoni bjeloruskog prvenstva postigao ukupno 18 golova (svi po šest). Skavysh je sa 11 golova bio najbolji strijelac BATE-a u prošloj sezoni "Vysshaya Lige".

Stanislav Dragun je i najvrijedniji igrač BATE-a. Vrijednost nekadašnjeg fudbalera moskovskog Dinama i Dinama iz Minska je 1.5 miliona eura. Vrijednost golmana Scherbitskog se procjenjuje na 1.2 miliona eura, dok lijevi bek Aleksandar Filipović vrijedi okruglo milion eura.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Treba dodati i da BATE Borisov domaće utakmice igra na Borisov Areni, stadionu koji je zvanično svoje kapije otvorio u maju 2014. godine i na čije tribine može stati nešto više od 13 hiljada gledatelja.

FK Sarajevo će na ekipu BATE-a u prvom meču 3. pretkola Lige Evrope dočekati na Bilinom polju 8. augusta, dok je revanš na programu sedam dana kasnije.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Sarajevo ima šanse sigurno. Uz ozbiljan pristup i malo sreće može da prodje dalje,jer su ranije padali mnogo veći klubovi kao recimo Genk !!!!
27 0
burek_sa_mesom
Bosna je uz BATE BORISOV.
0 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi