Osim govorio o atmosferi u Zenici, pa prešao na Stupčanicu: Hladno su nas odbili!

Zanimljivo je bilo u Plavom salonu

Osim govorio o atmosferi u Zenici, pa prešao na Stupčanicu: Hladno su nas odbili!

Samir Mlaćo

Novi derbi je već sutra pred nogometašima Željezničara. Plavi će u goste Čeliku koji je sjajno otvorio sezonu i u Zenici vlada prava nogometna euforija.

Plavi također nakon tri kola imaju sedam osvojenih bodova, a sutrašnji meč najavio je u Plavom salonu Amar Osim.

"Ne znam da puno ekipa može u BiH otići i reći nismo zadovoljni bodom. Drugi dio priče je da nećemo ni mi ni oni ići na neriješeno. Rekao sam i ponavljam, radujem se utakmici. Utakmice bez naboja nisu prave utakmice. U tim utakmicama se osjećaš kao igrač, te trener kao trener. Povike i psovke doživljam kao ljubav prema klubu. I ja sam takav kada navijam za nekog i činim neke stvare koje ne bih činio. Igrati u Zenici i igrati neću sad reći na kojem mjestu jer će mi prigovarati nije isto. Vidjeli ste kakav je ambijent bio protiv Sarajeva u Zenici i u takvom ambijentu ekipa Čelika može biti jako opasna. Nama je draže pobijediti njih, nego nekog drugog, kao što je i njima nas, nego nekog drugog. Dok je to tako, to je ok", kazao je Osim o narednom protivniku.

O sedam bodova u tri kola kaže.

"Nismo planirali koliko ćemo imati bodove. Mi smo možda zaslužili osam, jer smo protiv Borca zaslužili više od boda, a nismo tri boda. Dva ne postoji. Čelik je također osvojio sedam, a imao je teži raspored od sviju. Oni su najbolje startali, dva puta su bili gosti, te igrali kući protiv šampiona. Svjesni smo snage protivnika, osjetili smo na svojoj koži prije par mjeseci. Došli su u šarenom sastavu i pobijedili nas lagano".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Proteklih dana je prozvan od čelnika Stupčanice iz Olova. Prozvan je nepoželjnim što mu je očigledno zasmetalo.

"Pozvali smo ih da igramo prijateljsku sedmicu na glavnom terenu Grbavice naredne sedmice i hladno su nas odbili. Hoće da se posvete početku prvenstva", dodao je Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zenicanin
nijedan trener ne govori o ako iskreno i otvoreno kao ovaj. Ajde LIKCEEE
1 32
afica2007
Idiot ostaje idiot
30 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi