FK Tuzla City slavio u Doboj Kaknju

Golom Ubiparipa

FK Tuzla City slavio u Doboj Kaknju

Midhat Šljivak

FK Tuzla City savladao je kao gost Mladost Doboj Kakanj sa 1:0 u susretu 4. kola Premijer lige BiH.

Iako je vrijeme bilo izuzetno teško za igru, fudbaleri oba tima su od prve minute igrali u jako dobrom tempu, a Tuzla je bila ta koja je imala više od igre.

Vojo Ubiparip prvi prijeti danas nakon pet minuta igre. Bukvić sigurno brani, a zatim u 14. minuti i Said Husejinović pokušava. Ovog puta Bukvić je savladan, ali Aladin Isaković sa gol-linije čisti loptu.

Još jednu veliku šansu gosti propuštaju u 26. minuti. Mirsad Ramić izbacuje dvojicu fudbalera domaćih, lobuje Bukvića, ali lopta odlazi tik pored stative.

Do kraja prvog poluvremena vrijedi još izdvojiti povredu Saida Husejinovića. Morao je napustiti igru, a mreže su nakon 45 minuta mirovale.

Tuzla je igrala odlično i u nastavku, a bolja igra im se isplatila u 67. minuti meča. Dosuđen je penal, a Vojo Ubiparip je precizan za prednost od 0:1.

To je bio i pobjednički gol danas. Tuzla je sačuvala rezultat do kraja i došla je do treće pobjede u ovoj sezoni Premijer lige BiH.

Mladost je sa druge strane ostala na četiri boda.

Premijer liga BiH, 4. kolo:

Mladost - Tuzla City 0:1 (Ubiparip 67')

FK Mladost: Bukvić, Nikolić, Hreljić, Atajić, Hasić, Biber, Mujarić, Dragutinović, Dujmović, Crnički. Isaković.

FK Tuzla City: Muminović, Efendić, Beganović, Husejinović, Kojić, Ramić, Terzić, Hasanović, Ubiparip, Sesar, Zlatković.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bosnian King1
Bravo Azmire, abd do titule
2 10
emirKa
Jebo sve svoje poceo je mesetariti i po PL smetljar pravi. Ima extra ekipu al opet mora im kupovati nepostojece penale da bi pobjedili
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi