"Neću se boriti u Saudijskoj Arabiji, meč će biti na mom terenu i po mojim uslovima"

Andy Ruiz sasvim jasan

"Neću se boriti u Saudijskoj Arabiji, meč će biti na mom terenu i po mojim uslovima"

M. Šljivak

Revanš meč za teškaškog prvaka svijeta između šampiona Andyja Ruiza i Anthonyja Joshue zakazan je za 7. decembar u Saudijskoj Arabiji.

Promotor i menadžer Anthonyja Joshue Eddie Hearn dogovorio je borbu u kojoj će inkasirati 100 miliona dolara, ali je odmah dobio jasnu poruku iz tima meksičko-američkog boksera, kako oni nemaju namjeru da se tamo bore.

Ruiz je prvobitno tražio više novca od ranije dogovorenih devet miliona dolara. Želi veći kolač, a sada je poručio kako ne želi u Saudijsku Arabiji i da Joshua mora doći na njegov teren i po njegovim uslovima.

"Svi pričaju o borbi, ali ja imam pravu vijest. Borba će se dogoditi brzo. Bit će to borba po mojim uslovima i na mom terenu u SAD-u. U Saudijskoj Arabiji nemam pravu zaštitu", rekao je na Instagramu Andy Ruiz.

Podsjetimo, Ruiz je početkom juna šokirao svijet boksa. Nokautirao je u New Yorku Joshuu u sedmoj rundi i tako mu je uzeo četiri titule prvaka svijeta.

Bobru je Ruiz prihvatio samo nekoliko sedmica ranija i niko nije vjerovao da će uspjeti da sruši do tada apsolutnog vladara svjetskog boksa.

Top Komentari

nemozetako
Bravo sampione, ti diktiras pravila. Zarada pola pola u najmanjem slucaju, mada bi realnike trebalo da bude veca zarada u tvoju korist
1 5
ELBalkanico
Sviljak, ti opet slusas sta kaze ovaj madridski list, zar ne vidis do sada da pisu ono sto klub želi. I fakat mislis da je Jovic placen 60M, kada je nudjeno od drugih klubova 70-80M? Pa za taj list Marca, Bale je kostao 91M sve dok nije otisao Ronaldo, pa su onda priznali da su platili 109M. Za Hazarda cijela engleska zna da je placen 140M, cak i Chelsea to potvrdio, samo jos Madrid tvrdi da su platili 80. Evo ti vijest pa pokusaj iskobeljati informaciju za naredni clanak. Odlazak Jovica na posudbu zavisi iskljucivo da li ce Valencija kupiti Mariano-a od Reala. Ako to propadne, Jovic ide na posudbu. U suprotnom, ostaje gdje je. Interu treba karambola da PSG proda Neymara, da od Juventusa kupe Dibala-u i da Juve kupi Ikardija, a da u medjuvremenu Inter i Roma se ne dogovore oko prelaska Dzeke. Eto, nema na cemu, uzivaj u ostatku dana
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi