Mersudin Ahmetović u samom finišu donio pobjedu Sarajevu protiv Borca

Iskusni napadač ponovo junak bordo tima

Mersudin Ahmetović u samom finišu donio pobjedu Sarajevu protiv Borca

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbaleri Sarajeva večeras su pobijedili na svom terenu ekipu Borca sa 1:0 u meču desetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je zaprijetilo već u trećoj minuti kada je pokušao Ahmetović, ali je odbrana Borca izblokirala njegov udarac. Dvije minute kasnije sporna situacija u kaznenom prostoru gostiju. Milanovića je oborio Čomor, ali je sudija pokazao žuti karton igraču Sarajeva zbog simuliranja.

Domaći tim ponovo prijeti u 20. minuti kada je šutirao Guzina, no ponovo nije bilo gola. Isti igrač pokušao je desetak minuta kasnije, ali je Lučić bio siguran i odbranio je njegov udarac.

Bordo tim je imao potpunu incijativu u prvom dijelu, ali Borac se veoma dobro branio i čuvao svoju mrežu. Istu sliku gledali smo i u nastavku utakmice. U 50. minuti ponovo šutira Guzina, ali lopta odlazi preko gola.

Borac je u 71. minuti mogao žestoko kazniti Sarajevo za promašaje. Nakon kontre s lijeve strane ubacio je Ćosić, a Saša Kajkut šutira glavom, no stativa je na kraju spasila Sarajevo.

Domaći su uzvratili u 77. minuti. Tatar je uposlio Ahmetovića, ali ovaj iz situacije jedan na jedan šutira pored gola gostiju.

I kada se činilo da će Borac doći do velikog boda na Koševu ekipa Sarajeva je povela sa 1:0. Junak bordo kluba po ko zna koji put bio je Mersudin Ahmetović koji je sjajno pogodio za 1:0 i pobjedu Sarajeva.

Premijer liga BiH, 10. kolo:

Sarajevo - Borac 1:0 (Ahmetović 87')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Kovačević, Šabanović, Lazić, Hebibović, Ahmetović, Velkoski, Milanović, Letić, Đokanović, Šerbečić, Guzina.

FK Borac: Lučić, Radulović, Jovanović, Danilović, Ćosić, Čomor, Mirić, Vranješ, Janičić, Vujaklija, Ziljkić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VelaHavle
Pobjeda unatoc sudijskoj pljacki od Paradzika i navlacenju za borac
15 2
Disha
Hahahaha,..a najsmjesniji je onaj konj Handzic.Pa ko sve lopte igra.
1 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti