Treniraju više od dva mjeseca, a još nisu registrovani za NK Čelik
Bradji i Keita redovno treniraju sa ostalim igračima NK Čelik, ali nije poznato zašto još nisu potpisali ugovore, odnosno zašto nisu registrovani za klub s Bilinog polja kako bi bili u konkurenciji za ligaške utakmice

Klub im plaća stanarinu, hranarinu...

Treniraju više od dva mjeseca, a još nisu registrovani za NK Čelik

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u derbiju starih rivala na Koševu poraženi su 2:0 od domaćeg Sarajeva. Zeničani su na utakmici, ali i poslije meča imali velike primjedbe na suđenje glavnog sudije Frane Jelića, koji je po njima uticao na rezultat u ovoj utakmici. 

Nakon 13 odigranih utakmica, Čelik se nalazi na osmoj poziciji sa 16 bodova i već polako zaostaje za vodećim ekipama. Zeničani su prije početka sezone najavili borbu za Evropu, ali očito da će to biti samo pusti san i ove sezone.

Situacija u klubu nije idealna, a to najbolje govori podatak da dvojica igrača više od dva mjeseca treniraju, spavaju i hrane se u Zenici, a još nisu zvanično postali članovi kluba s Bilinog polja.

Riječ je o 20-godišnjem ofanzivnom veznjaku Keiti Faoulyu, koji je na Bilino polje stigao 2. augusta, te o 29-godišnjem Armelu Bradjiu Dakouriu, veznjaku koji je prošle sezone za makedonski Shkupi odigrao 28 utakmica, a koji je u Zenicu stigao 15. augusta.

Ovi igrači redovno treniraju s ostalim igračima kluba, ali još nisu potpisali ugovore, odnosno oni nisu verifikovani u NSZDK. Svakako da je ovo veoma čudna situacija kada klub plaća igrača od kojeg "nema koristi", odnosno ne može pomoći ekipi na utakmicama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zeničani na treningu trenutno imaju 30 igrača, a pod ugovorom imaju 33 nogometaša. U tu brojku spadaju Eldar Sivac koji je posuđen Rudaru, te Mahir Mehić, koji je na posudbi u ekipi Metalleghea.

U petak će Zeničani u okviru 14. kola dočekati tim Veleža čija je forma u uzlaznoj putanji, svaki rezultat osim pobjede, Crno-crvene bi dovele u situaciju da razmišljaju o borbi za opstanak, a ne o nekom plasmanu u gornji dio tabele.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chupy
Hranarinu..... Hahahahahahahahaha
5 0
Disha
Okic trenira vrijedno da bi presao u Velez u januaru. Hvala.
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi