Hidžab joj spao tokom igre, a onda je protivničke igračice okružile kako joj se ne bi vidjela kosa

Zbog ovakvih stvari volimo fudbal

Hidžab joj spao tokom igre, a onda je protivničke igračice okružile kako joj se ne bi vidjela kosa

Endin Čaušević

FIFA je prije pet godina ukinula zabranu nošenja hidžaba na fudbalskim terenima što je naišlo na odlične reakcije.

FIFA je početkom 2014. godine dopustila ženama da nose hidžab zbog svojih religijskih uvjerenja što je bio početak nove ere u ovom sportu.

Veliki broj žena nije bio u mogućnosti da se bavi fudbalom zbog toga što im je vjera na prvom mjestu, a to se posebno odnosilo na igračice islamske vjeroispovijesti.

Ipak, nakon što je FIFA odobrila nošenje hidžaba fudbal je postao itekako popularan posebno u zemljama na Bliskom istoku. Sjajna scena desila se nedavno na meču u Jordanu koja je pokazala ljepotu i poštovanje.

Ekipa Shabab al Ordona igrala je protiv Arab Orthodox kluba, a u centru pažnje bila je igračica koja je nosila hidžab. Njoj je jedna od protivnica slučajno malo skinula hidžab zbog čega je ona odmah reagovala i pokušala sakriti kosu.

U tome su joj pomogle protivničke igračice koje su je okružile kako bi ona namjestila hidžab, te kako javnost ne bi vidjela njenu kosu.

Top Komentari

kreka
Prava vjernica se ne bi dovela u takvu opasnost
6 33
bananko
respect :)
18 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi