Čudesne odbrane Emila Velića i gol Vazde za trijumf FK Mladost protiv FK Zvijezda 09

Duel ekipa sa dna pripao timu iz Doboj Kaknja

Čudesne odbrane Emila Velića i gol Vazde za trijumf FK Mladost protiv FK Zvijezda 09

Midhat Šljivak, foto: S. Bošković

Mladost je u derbiju začelja Premijer lige BiH u Doboj Kaknju ugostila Zvijezdu 09 i na kraju je slavila pobjedu rezultatom 1:0.

Gosti iz Etno sela Stanišići imali su zaista nestvarne šanse u ovoj utakmici. Nijednu nisu iskoristili i na kraju su kažnjeni za sve promašaje.

Odlično prvo poluvrijeme u Doboj Kaknju donijelo je nekoliko kolosalnih šansi na obje strane i pravo je čudo kako je nakon prvih 45 minuta rezultat glasio 0:0.

Već u četvrtoj minuti Badji izlazi sam pred domaćeg golmana Velića, ali sjajni čuvar mreže domaćeg tima brani njegov udarac.

Isti igrač je u 13. minuti ponovo u šansi, Velić je ponovo uspješniji, da bi golman domaćeg tima zatim spašavao svoj tim minut kasnije nakon kornera, a zatim i u 21. minuti kada Augusto odlično šutira.

Mladost je u već u narednom napadu konačno prijetila. Hiroš šutira pravo u Avramovića, da bi Zvijezda odmah uzvratila, ali Velić je bio nesavladiv.

Do kraja prvog poluvremena viđen je period mirne igre, a u finišu ovog dijela meča Mladost ima zaista dvije odlične šanse. Atajić prvo šutira, no u posljednji čas je izblokiran, a zatim Hadžić iz izgledne pozicije loptu prebacuje preko gola i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Mladost je u nastavak ušla nešto aktivnije, ali prvu pravu šansu u drugom dijelu su imali gosti. Udarac Predragovića odlazi tik pored gola.

U 53. minuti svi promašaji gostiju su kažnjeni. Lijepu akciju je odigrao domaći tim, a Anes Vazda koristi neopreznost odbrane i pogađa za 1:0.

Već u narednom napadu Zvijezda promašuje novi zicer. Badji je odlično uposlio Đelmića, a ovaj promašuje prazan gol sa pet metara.

Nova šansa za odmaće viđena je u 56. minuti. Ponovo su igrači Mladosti odigrali dobru akciju, a ovog puta se Hreljić ne snalazi pred protivničkim golom.

Napadač gostiju Badji je u 62. minuti pokušao i sa centra iznenaditi Velića, no i ovog puta je neprecizan. Mladost narednu dobru šansu stvara u 69. minuti. Fanimo je dobro šutirao sa distance, Avramović dobro brani.

Potom je uslijedio period nešto mirnije igre od 10-ak minuta, da bi u 80. minuti ponovo gledali duel Fanimo-Avramović. Šutirao je fudbaler Mladosti sa 30-ak metara iz slobodnjaka, golman gostiju ponovo jako dobro brani.

Emil Velić je i u 83. minuti čudesnom odbranom spasio svoj tim. Ponovo je zicer imao Badji, ali golman Mladosti je apsolutni junak dana.

Ostalo je do kraja utakmice 1:0 i Mladost je došla do veoma važna tri boda u borbi za opstanak.


Premijer liga BiH, 14. kolo

Mladost - Zvijezda 09 1:0 (Vazda 53')

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Mladost: Velić, Hadžić, Hreljić, Horić, Fanimo, Vazda, Atajić, Hiroš, Biber, Bajić, Isaković.

Zvijezda 09: Avramović, Augusto, Predragović, Đelmić, Marković, Babić, Stjepanović, Benović, Vojinović, Badji, Hairlahović.

Top Komentari

omer
@KlaCkaLica11
Nemoj samo FK Mladost (Doboj Kakanj) da kritikujes zbog fudbalske taktike odugovlacenja vremena pri pozitivnom rezultatu. Tu taktiku koristi svaki tim sirom svijeta i tako ce to ostati zauvijek.
7 0
KlaCkaLica11
Fuj kako je odvratna ova Mladost ovo treba izbacit iz lige odma, citavu utakmicu se valjaju glume Isakovic vise lezi nego sto igra fuj!
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi