Osim: Imamo dobre odnose sa Širokim i samo maksimalno angažovani možemo slaviti

Plavi dočekuju Široki Brijeg

Osim: Imamo dobre odnose sa Širokim i samo maksimalno angažovani možemo slaviti

Samir Mlaćo

Željezničar će u nedjelju na Grbavici ugostiti Široki Brijeg.

Plavi žele zadržati prvu poziciju i sigurno da su njihove ambicije vezane za pobjedu, no svjesni su da to neće biti nimalo lako ostvariti.

Gosti su na Grbavici gotovo uvijek tvrd orah, pa se očekuje kvalitetan meč.

U Plavom salonu meč je najavio Amar Osim.

"Široki uvijek ovdje igra otvoreno. Mi smo odigrali solidno u gostima, te bi u nedjelju trebala biti kvalitetna i otvorena utakmica. Ipak, znate kako je u nogometu... U praksi to ne mora ništa značiti. Publika je vjerovatno poželila doći, protiv Mladosti nismo bili na nivou, a naša posljednja kvalitetna utakmica na Grbavici je bila Madost u Kupu. Nadam se da će doći u velikom broju", kazao je Osim, te prokomentarisao i igre Širokog Brijega:

"Nisu na mjestu na kojem smo navikli da ih gledamo, no to ne mora ništa značiti. Imaju kvalitetnih igrača, te ima ta činjenica da ovdje igraju uvijek dobro. Sa njima imamo negativan skor od kada se igra zajednička liga. To dovoljno govori samo po sebi".

Široki Brijeg se budi, te Osim očekuje da će biti tvrd orah.

"Zadnje četiri utakmice ih nismo dobili u prvenstvu ovdje. Dole smo jednom dobili, jednom izgubili, a zadnji put odigrali neriješeno (3:3). Tradicija je takva, ne mora ništa značiti, a opet znači. Imamo dobre odnose sa njima, za razliku od drugog kluba iz Sarajeva. Mi se ponašamo u skladu sa tim, igramo normalnije utakmice sa njima", istakao je Osim.

Svjestan je da njegovi momci moraju bit na nivou.

"U zadnjih par utakmica imali smo dramatično različitih pristupa. Bili smo loši, a u jednom momentu dobri u svim segmentima".

Da li će biti kalkulacija pred derbi, s obzirom da nekim nogometašima prijeti suspenzija zbog žutih kartona?

"Nama su bitni bodovi. Ako se budemo čuvali, nećemo pobijediti. Trudit ćemo se da to prenesemo igračima. Samo maksimalno angažovani možemo slaviti", dodao je strateg Željezničara.

Meč je najavio i Semir Štilić, vezista koji je u sjajnoj formi.

"Za nas je najbitniji Široki Brijeg, tu trebamo osvojiti tri boda, pa onda razmišljati o derbiju. Najbitnije je ta utakmica i moramo slaviti".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O Premijer ligi sada i u periodu kada je zadnji put nastupao u BiH.

"Organizacijski je napredovala, tereni su koliko toliko bolji. Sjećam se prije jedanaest godina bilo je to na nižem nivou. Čini se da to ide ka boljem. Liga je iz godine u godinu kvalitetnija, izađe tu i svake godine neki mlad igrač. Ima napretka", poručio je Štilić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

encco
Sve što radiš Amare,taman je,taman je :D
11 3
anes1921
Nismo mi konama krivi što nigdje nisu dobrodošli...
10 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi