Dinamo poražen na San Siru, Atalanta se primakla osmini finala

Liga prvaka

Dinamo poražen na San Siru, Atalanta se primakla osmini finala

Edmir Škorić

Nogometaši Dinama poraženi su od Atalante u Milanu s 2:0 u meču 5. kola Lige prvaka grupa C.

Dinamo je na Maksimiru deklasirao Atalantu s 4:0, no tim iz Bergama večeras je, na stadionu San Siro u Milanu, uspio da se osveti, da ostvari prvu pobjedu u Ligi prvaka i da se vrati u igru za nokaut fazu.

S obzirom da će igrati sa Šahtarom u posljednjem kolu, a da će Dinamo ugostiti Manchester City, Italijani itekako mogu da se nadaju najboljem scenariju.

Presudni gol u pobjedi protiv Dinama postigao je Muriel iz penala u 27. minuti. Imala je Atalanta dosta šansi, Dinamo također, al sjajan gol postigao je Gomez na samom otvaranju drugog dijela. 

Manchester City je igrao protiv Šahtara, koji je iznenađujuće osvojio bod. Iako je City poveo s 1:0 na Etihadu golom Gundogana u 56. minuti, rezervista Solomon je u 69. zabio za 1:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

City je prvi s 11 bodova, Šahtar ima šest, Dinamo i Atalanta po pet bodova.

Liga prvaka, grupa C:
Atalanta - Dinamo 2:0 (Muriel 27 - penal, Gomez 48)
Man. City - Šahtar 1:1 (Gundogan 56/ Solomon 69)

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

@dn@n
Ide strateg Bjelica podvijenog repa kuci. Previse se bio napuhao. Nek se malo spustio na zemlju.
9 2
Darkwood
tako to ide kad neznaš da uzmeš bodove protiv j..enih Ukrajinaca...
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi