UEFA objavila listu najboljih klubova svih vremena u LP: Real prvi, Sarajevo najuspješniji bh. klub

Osam bh. predstavnika na listi

UEFA objavila listu najboljih klubova svih vremena u LP: Real prvi, Sarajevo najuspješniji bh. klub

E. Škorić

UEFA je večeras objavila listu najboljih klubova svih vremena.

Na stranici UEFA-e objavljena je lista najboljih klubova svih vremena u Ligi prvaka od početka takmičenja, odnosno od 1955. godine, dok se još takmičenje vodilo pod drugim imenima.

Prvo mjesto pripada Real Madridu, drugo Bayernu, treće Barceloni, pa slijede Manchester United, Juventus, Milan, Liverpool, Benfica, Porto i u Top 10 je i Ajax.

Najbolji klub iz BiH u Ligi prvaka je FK Sarajevo koje je smješteno na 216. poziciju, Željezničar je 232., Zrinjski je na 241. mjestu, Široki Brijeg na 252., pa slijede Modriča (323), Leotar (338), Brotnjo (369) i Borac (382).

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kada je region u pitanju, najbolje je pozicionirana Crvena zvezda na 22. mjestu, dok je zagrebački Dinamo na 30. mjestu.

Kompletnu listu pogledajte OVDJE.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

F_C_Bracelona_
Da je VAR postojao prije 10 godina bio bi real malo ispred Sarajeva.
9 19
Edin Merlin
PONOS !!!!!!
8 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi