Meksikanci organizovali fudbalski meč narko-kartela, pa sve završilo stravično

16 osoba ubijeno na utakmici u zatvoru

Meksikanci organizovali fudbalski meč narko-kartela, pa sve završilo stravično

M. Šljivak

Meksičke vlasti u državi Zacatecas organizovale su prijateljski fudbalski meč između narko-kartela koji je na kraju završio tragično.

Vlasti su u zatvoru organizovale meč između Zaljevskog kartela i Los Zetasa, te su na taj način željeli da pokažu da je moguć suživot usprkos žestokoj prošlosti ovih kartela.

Međutim, fudbalski meč je završio na stravičan način. Čak 16 osoba je poginulo, a pet je povrijeđeno jer je usred utakmice počeo oružani sukob među kartelima.

Uz sebe su apsolutno svi učesnici imali oružje, kako vatreno tako i hladno, te su na kraju između sebe počinili pravi masakr.

Svih 16 smrtno stradalih osoba su bili zatvorenici, a među povrijeđenim osobama su posjetioci, uglavnom djeca i rođaci koji su bili u posjeti.

Los Zetas je kartel koji je nastao kao ogranak Zaljevskog kartela, a odvojili su se 2010. godine i važi za jedan od najvećih narko-kartela u Meksiku.

Promo

Top Komentari

Korisnik1
Palo više glava nego golova
24 0
K79
Na kulturan način rješavaju se mafijaša Haha
17 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi