Vječna tabela Premier lige: Manchester United nije među tri najbolje ekipe

Ko bi rekao...

Vječna tabela Premier lige: Manchester United nije među tri najbolje ekipe

Edmir Škorić

Počelo je u jesen 1888. godine i Engleska se stoga zove kolijevka nogometa.

Mnogi smo ludi za Englezima i Premier ligom, obožavamo gledati okršaje Manchestera i Arsenala, Liverpoola i Chelseaja, Cityja i Tottenhama i prvenstvo na Otoku je posebno zanimljivo jer postoji veliki broj kvalitetnih timova.

Tako se svake godine vodi žestoka borba za opstanak, za prva četiri mjesta, za titulu...

A znate li koji klub je najuspješniji od samog početka? U "tabeli svih vremena engleske prve lige" na prvom mjestu je Liverpool koji je 105 sezona proveo u prvom rangu engleskog nogometa i ima ukupno 6846 bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal je drugi sa 6723 boda i 103 sezone u eliti, a zanimljivo da je treći Everton sa 117 sezona i 6655 bodova. Tek četvrto mjesto zauzima Manchester United, najveći klub u Engleskoj, sa 6343 boda u 95 sezona.

Aston Villa je u 106 sezona osvojila 5864 boda, a Manchester City 5230 bodova u 90 sezona. U Top 10 su još Chelsea s 5074 boda (85 sezona), Tottenham sa 5050 (84), Newcastle sa 4851 (87) i Sunderland sa 4551 bod u 87 sezona.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PRAVIGAZIJA
Nije bitno kolilo je ko gpdina igrao PREMIER LIGU, bitno je koliko je ko osvojio BITNIH TROFEJA, te ko je VELIKAN..stoga ova tabela je nebuloza, ne moze 56SENAL nikada biti ispred Uniteda, Nottingham i Vile, jer NIJE VELIKAN..
4 2
Horde
Kako će biti najveći ako je tek 4 na toj tabeli ?
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti