Fudbaleri koji su tužili Čelik dobili slobodne papire

Donesena odluka

Fudbaleri koji su tužili Čelik dobili slobodne papire

Igrački kadar NK Čelik bit će na proljeće znatno izmijenjen u odnosu na prvi dio sezone.

Loša finansijska situacija na Bilinom polju kumovala je tome da skoro 10 fudbalera tuži klub i zatraži raskid saradnje, a epilog cijele priče je takav da su od danas svi - slobodni.

Nagomilana dugovanja sudskim putem su odlučili riješiti Ševko Okić, Nermin Jamak, Haris Dilaver, Anel Dedić, Ljubiša Pecelj, Slavko Brekalo, Tarik Isić, Luka Miletić i Petar Raguž, u čiju korist je na kraju presudila prvostepena komisija Fudbalskog saveza ZDK, pa su po automatizmu dobili i 'čiste' papire.

Proces će se, naravno, nastaviti kako bi se utvrdila visina novčanih dugovanja, no ono što je zapravo bitno, jeste da su svi nabrojani igrači od danas slobodni da potraže nove sredine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Veliki broj pomenutih fudbalera je tokom prethodnih mjeseci igrao redovito u Čeliku, a ostaje da se vidi koliko će se njihovi odlasci odraziti na sam tim, pred kojim je na proljeće borba za opstanak u Premijer ligi BiH. Od novih imena na Bilino polje su dosad stigli Domagoj Franić, Kenan Horić, Nikola Bjeloš, Sanin Klarić, Mile Vujašin...

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Icardi9
Evo da vidimo gdje ce fudbalercine nastavit karijeru. Sloboda, Mladost dk ostalo ih ovdje niko nece, mozda neki klub iz prve federalne. Dalje mogu u prvu ligu Crne Gore i eventualno 2 liga Hrv.
7 2
Mostar
Ma ove godine federalna. Nema I'm spasa godinama se gubaju, Iako imaju stadion tako I tako Nije nesto, ali repka igra na njemu I pomaze im, ali ove God im spasa nema (Federalna)
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi