Poznat spisak igrača NK Čelik koji putuju na pripreme u Tursku
Zeničani sutra putuju za Antaliju, gdje će odigrati pet prijateljskih utakmica, a pri povratku u Zenicu odigrat će još generalku protiv Borca

Umit Ozat u Antaliju vodi 26 igrača

Poznat spisak igrača NK Čelik koji putuju na pripreme u Tursku

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će sa Sarajevskog aerodroma poletjeti prema Antaliji, gdje će ekspedicija Zeničana ostati do 10. februara.

Zeničani će u Turskoj odigrati pet pripremnih utakmica, a jedan protivnik je poznat. To je ukrajinska Zorya. Izabranici Umita Ozata u Ljubuškom su odradili prvu fazu priprema, gdje su boravili devet dana, ali nisu igrali nijednu utakmicu.

Kako saznaje SportSport.ba sutra će biti nekoliko izmjena kada je u u pitanju 26 igrača koji putuju u Tursku. Od igrača koji su boravili u Ljubuškom u avionu sutra neće biti Enio Zilić, Armin Duvnjak i Nermin Hajdarević. Ovaj posljednji navodno je dogovorio raskid ugovora s klubom, dok će status Zilića i Duvnjaka biti poznat u narednom periodu.

U Ljubuškom su s ekipom trenirali i Arnes Gudžević, Milivoj Mušikić, te juniori Amar Muslić, Emir Karalić, ali oni neće putovati za Tursku. Zanimljivo da je na spisku za pripreme u Turskoj i veznjak iz Obale Bjelokosti, Keita Musa, koji je bio tri mjeseca u Zenici, ali nikada nije registrovan, tako da nije imao pravo nastupa za Čelik. Od ostalih igrača tu su i dvojica omladinaca, golman juniorske selekcije Harun Sejmen, koji će biti treći golman u nastavku sezone, te kadetski reprezentativac Azur Mahmić, koji je i prošle zime bio na pripremama sa seniorskom ekipom. Novo ime je i Mirnes Mešić, 23-godišnjak koj iigra na poziciji lijevog beka, a u dosadašnjoj karijeri nastupao je za Sarajevo, Olimpik i Moščanicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Igrači koji se nalaze na spisku za pripreme u Turskoj: Pavlović, Nurković, Sejmen, Mešić, Blažević, Ćubara, Vrhovac, Horić, Mahmić, Franić, Vardo, Grahovac, Bajraktarević, Perišić, Žuna, Salčinović, Bjeloš, Vujašin, Resić, Huseinbašić, Musić, Keita, Bradji, Mahmutović, Aganspahić i Klarić.

Zeničani će nakon povratka iz Turske, na terenima u Zenici odraditi završnu fazu priprema, a sedam dana prije nastavka sezone planirana je i generalka na Bilinom polju protiv banjalučkog Borca.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Disha
Ne idite tamo cekaju vas.Duzni ostali od prosle godine.
4 3
ALLSTAR
Gdje Paragvajac
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi