Zašto su objave Ronalda i Figa u čast Bryanta izazvale raspravu?

Ko je koga "pokrao"?

Zašto su objave Ronalda i Figa u čast Bryanta izazvale raspravu?

E. Škorić

Dva Portugalca, Cristiano Ronaldo i Luis Figo, među brojnim su nogometašima i poznatim ličnostima koje su odale počast tragično poginulom Kobeu Bryantu.

Nakon pada helikoptera Kobe je sinoć poginuo, a iza sebe ostavio tugu širom svijeta. Od njega su se riječima na društvenim mrežama oprostili i Ronaldo te Figo.

No, njihove objave su u centru pažnje i zbog toga što su doslovno iste. Mnogi smatraju da su ili jedan od drugog kopirali, pa postirali tekst ili da jednostavno imaju istu agenciju za održavanje profila na društvenim mrežama?

Mada, oni razumniji su jednostavno zaključili da je sada nebitno je li neko nekoga kopirao, da je najvažnija njihova namjera, a to je odavanje počasti bivšoj zvijezdi Los Angeles Lakersa.

Top Komentari

Kimi.R.
Pobogu zar je sada bitno u ovakvoj situaciji da se gleda ko je koga " pokrao". Valjda je važna namjera obojice njih a ne to prvo? Šta sve se u današnje vrijeme neće gledati i provjeravati ? Bože sačuvaj
8 1
opasni12
Kako glup trebaš biti da se pitaš tko je koga pokrao! Ovaj napisao prije 10 h ovaj prije 7h! Ako ja napišem sada jesu oni mene kopirali? Boze sačuvaj
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi