Drama na stadionu Santiago Bernabeu: Real Madrid se u sjajnom meču oprostio od Kupa Kralja

Gosti iz Sociedada zasluženo slavili

Drama na stadionu Santiago Bernabeu: Real Madrid se u sjajnom meču oprostio od Kupa Kralja

A. Čaušević

Fudbaleri Real Sociedada plasirali su se u finale Kupa Kralja nakon što su u gostima pobijedili Real Madrid s 3:4. 

Gosti su odigrali odličan meč i potpuno zasluženo su pobijedili favorizovane Kraljeve, briljirali su skandinvaski igrači Isak i Odegaard.

Odegaard je doveo ekipu iz Sociedada u vodstvo u 22. minuti. Norvežanin je pogodio, ali je odbio slaviti gol jer je još pod ugovorom s Madriđanima. Golu je kumovala i greška golmana Areole.

Do kraja poluvremena nije bilo promjena, a na startu drugog u razmaku od nekokoliko minuta Isak je postidio izabranike Zinedinea Zidanea.

Švedski napadač je prvo mrežu pogodio u 54. minuti, da bi dvije minute kasnije preciznim i snažnim šutem sa 10-ak metara pogodio same rašlje.

Domaćim se nada vratila u u 59. minuti kada je lijepu akciju u gol pretvorio Marcelo. Četiri minute kasnije Vinicius propušta dobru šansu da utakmici vrati potpunu neizvjesnost.

Sve je bilo gotovo u 69. minui. Ovaj put Isak je bio asistent, a strijelce su pisao Mikel Moreno koji nije imao problema da pošalje loptu u mrežu.

U 79. minuti Vinicius je zabio za 2:4, ali je taj gol poništen zbog ofsajda. Ipak, dvije minute kasnije Rodrygo zabija, pa sudija Lahoz priznaje gol nakon konsultacija s VAR sobom.

Nacho je u četvrtoj minuti sudijske nadoknade zabio gol za 3:4 pa je u posljednjim minutama uslijedila velika drama. Međutim, Los Blancosi nisu uspjeli zabiti za izjednačenje i izboriti produžetke. Ostalo je 3:4.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Maestro
Kraljevima ni sudija ne može pomoći i ako su na to navikli pogotovo u ligi prvaka hahahahaha
5 16
Maestro
Na kraju će bit PLAČI MOLI TU POMOĆI NEMA još kad ih Cyti nabije znat će da nigdje nisu dospjeli bez sudija hahaha VAReal
5 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi