Čudo zvano Erling Haaland presudilo PSG-u, ali ništa nije gotovo

Borussia slavila s 2:1

Čudo zvano Erling Haaland presudilo PSG-u, ali ništa nije gotovo

Edmir Škorić

Zahvaljujući Erlingu Haalandu Borussia na uzvrat osmine finala Lige prvaka ide s prednošću od 2:1.

Borussia je u Dortmundu uspjela da savlada PSG (2:1), no jasno je i nakon ove noći da nas u Parizu čeka pravi spektakl. Parižani su daleko od eliminacije, ali pitanje je kako će na Parku Prinčeva da zaustave Borussijine "zvijeri" poput Haalanda ili Sancha.

Utakmica je definitivno opravdala očekivanja, mada je bilo 0:0 sve do 20-ak minuta prije kraja, kada je uslijedila ludnica.

No, idemo redom. U 10. minuti je Neymayr iz dobre pozicije izveo slobodnjak, ali je pucao malo preko gola domaćih, a u 14. minuti Sancho nakon kontre Borussije šutira pored gola. Sancho je imao sjajnu priliku u 27. minuti, no Navas je spasio PSG.

Dobar udarac Haalanda iskosa s lijeve strane u 35. minuti, pogađa samo spoljni dio mreže, da bi koju minutu kasnije Norvežanin glavom loše zahvatio loptu na centaršut Sancha, pa je ostalo 0:0 do kraja prvog dijela.

Imao je Mbappe sjajnu priliku u 66. minuti, ali Burki uz malo sreće brani, a dvije minute kasnije, na drugoj strani, Hakimi iz dobre pozicije puca preko gola.

Prvi gol na meču pao je u 69. minuti. Nevjerovatni Haaland se najbolje snašao pred golom PSG-a i postiže deveti gol u Ligi prvaka, prvi u Borussiji nakon što ih je prethodno osam postigao u dresu Salzburga.

U 75. minuti prodor Mbappea i nesebična asistencija za Neymara, koji zabja za 1:1, ali radost Parižana kratko je trajala. U 77. minuti je Haaland nakon dodavanja Sancha ispalio projektil i zabio spektakularan gol za 2:1.

Norvežanin je nastavio da rešeta u dresu Borussije i čini se da je ovaj dečko rođen za velike stvari.

Inače važno je napomenuti da će zbog žutih kartona Meunier i Verratti propsutiti revanš u Parizu.
Borussia - PSG 2:1 (Haaland 69, 77/ Neymar 75)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Borussia: Burki, Guerreiro, Hummels, Zagadou, Piszczek, Witsel, Can, Hakimi, Hazard, Sancho, Haaland.

PSG: Navas, Kimpembe, Thiago Silva, Marquinhos, Kurzawa, Verratti, Gueye, Meunier, Neymar, Di Maria i Mbappe.

Top Komentari

Samo_Realan
Juve se zajbo sto Emre Cana dao, umjesto Khediru koji ima 33
11 1
konjnakvadrat
Emre Can i ovaj rumenko u napadu unistili ovu plastiku
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi