Barcelona zbog dva razloga u januaru nije dovela Haalanda

Veliki kiks Katalonaca

Barcelona zbog dva razloga u januaru nije dovela Haalanda

E. Čaušević

Barcelona je ove zime imala priliku dovesti Erlinga Haalanda u svoje redove, ali katalonski klub je odustao od tog transfera.

Haaland je na kraju za 20 miliona eura prešao u Borussiju Dortmund i to je bio odličan potez. Norvežanin igra u životnoj formi jer je u dosadašnjem dijelu sezone za Red Bull Salzburg i Dortmund odigrao 29 mečeva i dao je nevjerovatnih 39 golova.

Nakon prvog dijela sezone u Salzburgu gdje je pružao fantastične igre Haaland je odlučio napustiti klub. Norvežanin je bio i na meti Barcelone, ali katalonski klub je odustao od njegovog dovođenja.

Španski mediji danas prenose da je Barcelona takvom odlukom napravila nevjerovatan kiks, a navodno Haalanda su odlučili odbiti zbog dva razloga.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prvi razlog bio je što su u Barceloni vjerovali da se Norvežanin ne bi baš uklopio u način igre katalonskog kluba, a drugi jeste finansijske prirode jer je Leipzig Barceloni tražio dosta više novca od onog kojeg su na kraju dobili od Dortmunda.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samo_Realan
Cuj Leipzig dosta novca tražio za Halanda haha
12 2
dobojan90
Ovaj Haaland izgleda platio sportsportu pa ga forsiraju???
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi