Atalanta razbila Valenciju na San Siru i otvorila vrata četvrtfinala Lige prvaka

Slavili sa 4:1

Atalanta razbila Valenciju na San Siru i otvorila vrata četvrtfinala Lige prvaka

Endin Čaušević

Fudbaleri Atalante večeras su na San Siru ubjedljivo savladali Valenciju sa 4:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Već je poznato da Atalanta mečeve Lige prvaka ove sezone igra na San Siru jer stadion u Bergamu ne ispunjava uslove UEFA-e. No, sudeći po večerašnjem meču igrači Atalante su se itekako navikli na travnjak stadiona u Milanu.

Atalanta je fantastično otvorila utakmicu i povela već u 16. minuti kada je Gomez sjajno uposlio Hateboera koji pogađa za 1:0. Domaći su čuvali incijativu u nastavku što im se isplatilo u finišu prvog poluvremena.

Domaći su do drugog gola došli u 42. minuti meča, a u centru pažnje bili su Pašalić i Iličić. Hrvat je sjajno asistirao za Slovenca koji je pogodio mrežu Valencije za 2:0.

Dominaciju Atalance gledali smo i u prvom dijelu drugog poluvremena. Na semaforu je u 57. minuti bilo 3:0 nakon spektakularnog gola Freulera, a samo šest minuta kasnije Hateboer drugim golom pogađa za 4:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

No, nakon toga Valencija je zaigrala mnogo bolje. Gosti su do gola došli već u 66. minuti kada je pogodio Cheryshev. Šišmiši su do kraja meča igrali veoma dobro i stvorili još nekoliko sjajnih prilika, ali je na kraju ostalo 4:1.

Jasno je da je s ovim rezultatom Atalanta u velikoj prednosti pred revanš u Valenciji, te su jednom nogom već u četvrtfinalu što pred početak sezone sigurno niko nije mogao ni sanjati.

Top Komentari

Aconcagua
Dobro su prošli. Moglo je biti i 8:0.
4 1
amadeus21
Riješit će to šišmiši na Mestalli...
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi