Haris Ovčina: Puni smo želje i motiva da dokažemo da smo jako bitna karika u Premijer ligi
Mladi Ovčina se tokom trajanja priprema FK Velež maksimalno nametnuo Feđi Dudiću

Krilni nogometaš Veleža za SportSport.ba

Haris Ovčina: Puni smo želje i motiva da dokažemo da smo jako bitna karika u Premijer ligi

Ono što su ljubitelji nogometa u BiH željno iščekivali, nastavak BH Telecom Premijer Lige, pred nama je već predstojećeg vikenda. 

Simpatizeri i navijači FK Velež s nestrpljenjem iščekuju subotu i 14:30h kada će na svom stadionu Rođeni imati priliku pozdraviti svoje ljubimce koji će odmjeriti snage s posljednjeplasiranim timom Premijer Lige Zvijezdom 09. 

Iza mostarskog tima uspješno su odrađene pripreme koje treneru Feđi Dudiću daju razlog za optimizam i nadu da će Velež u nastavku sezone biti još bolji nego u dosadašnjem dijelu sezona u kojem su imali nekoliko sjajnih partija i rezultata. Velež je svoje redove osnažio dovođenjem Omara Pršeša i Samira Radovca koji su se brzo uklopili u filozofiju Feđe Dudića a zasigurno, ako se za nekog može reći da je dobitak proteklih priprema Veleža, to je krilni nogometaš Mostaraca Haris Ovčina. Ovaj 23-godišnji krilni nogometaš je briljirao na pripremama, a posebno se istakao u utakmici protiv bjeloruskog prvoligaša Torpeda kojem je zabio dva pogotka. 

Haris Ovčina je za SportSport.ba najavio subotnju utakmicu, izuzetno važnu i za Velež i za Zvijezdu.

"Konačno smo dočekali nastavak prvenstva" - govori Ovčina i dodaje:

"Siguran sam da nas ne očekuje nimalo laka utakmica protiv Zvijezde 09, posebno stoga što se radi o timu koji je posljednji na tablici i svaki im je bod izuzetno bitan. Mi se nećemo zavaravati nego ćemo maksimačno ozbiljno shvatiti ovaj susret i na sve moguće načine probati doći do sva tri boda. Svakako smo favoriti na svom stadionu, međutim, to sve moramo pokazati na terenu".

Kakva je atmosfera u timu pred ovaj važan susret?

"Poslije ovako dobrih rezultata u pripremama sigurno je da je atmosfera na najvišem mogućem nivou. Pokušat ćemo u subotu da nastavimo gdje smo stali, uz pomoć naših navijača doći do pobjede i onda opet polako, kolo po kolo."

Iza vas su zaista sjajno odrađene pripreme?

"Sigurno je da smo zadovoljni odrađenim periodom iza nas. Jedna od najvećih pobjeda je to što se niko nije ozlijedio i što nastavak prvenstva dočekujemo zdravi. Jedva čekamo subotu i utakmicu u kojoj ćemo nastojati opravdati sve ovo dosad urađeno. Treba ići polako, utakmicu po utakmicu. Ono što je sigurno je da ćemo u svakoj utakmici ići na pobjedu pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti. U jedno sam siguran, a to je da svi jako želimo da pokažemo i dokažemo da smo jako bitna karika u domaćem prvenstvu. Što se tiče moje igre sigurno je da mogu biti jako zadovoljan ovim pripremama. Jedan duži period nisam igrao a mislim da sam pokazao da se može ozbiljno računati na mene. Drago mi je zbog golova koji su došli u pravo vrijeme da mi podignu samopouzdanje. Očekujem da ću nastaviti u dobrom ritmu u nastavku sezone, kako ja tako i moji suigrači, pa da na kraju napravimo što bolji rezultat" - kazao je Ovčina koji se pred kraj razgovora za SportSport.ba obratio i domaćim navijačima:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ovim putem svakako bih pozvao navijače da napune naš stadion Rođeni i da zajedničkim snagama osvojimo nova tri boda".

Utakmica između Veleža i Zvijezde igra se u subotu u 14:30h.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

manijaci
Pa i jeste bitna karika realno , sto bolji klubovi u ligi odmah je i liga zanimljivija.Ja kao manijak vas realno ne volim isto kao ni vi nas al puno je bolja liga kada ste vi tu , i ne samo vi nego i borac koji je bio u nizoj ligi
4 1
Ljacmu1
Jedino pobjedama možete prevazići razdor među navijačkim frakcijama.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi