Autogol Janičića i remek djelo Štilića odveli FK Željezničar u polufinale Kupa

Poznat i treći polufinalist

Autogol Janičića i remek djelo Štilića odveli FK Željezničar u polufinale Kupa

Fudbaleri Željezničara plasirali su se u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su večeras na Gradskom stadionu u Banja Luci pobijedili Borac sa 2:0. 

U prvom poluvremenu nije bilo većih uzbuđenja. Željezničar je većinom držao loptu u svojim nogama, ali nije opasnije prijetio. Polušansu za Borac imao je u 22. minuti Stojan Vranješ, ali nije dobro šutirao. Kasnije Sadiković oprobava udarac, ali Kukrika je siguran. Do kraja prvog dijela više nije bilo uzbuđenja.

U nastavku meča ipak mnogo više dešavanja i dva pogotka. Prvi gol vidjeli smo u 70. minuti. Nakon centaršuta Pavića Janičić se spetljao i loptu poslao u vlastitu mrežu za vodstvo gostiju.

Kasnije pokušava uzvratiti Borac preko Ziljkića, ali odbrana gostiju uz pomoć golmana Erića otklanja opasnost. Samo tri minute nakon prvog gola Željo dolazi i do drugog. Magiju je izveo Semir Štilić i na nevjerovatan način lobovao Kukriku za 0:2.

Do samog kraja susreta Borac je pokušavao zaprijetiti golu gostiju i imao jednu dobru šansu preko Zilkića. Krilo domaćih je htjelo ubaciti, ali lopta mu je prešla preko noge i pogodila stativu. Treba reći i to da su Plavi zaprijetili preko Dacića, ali promjene nije bilo. 

Željezničar je na ovaj način postao treći polufinalista Kupa BiH jer su ranije plasman u ovu fazu ovjerili Zrinjski i GOŠK. Na susretu Široki Brijeg - Olimpik izvodit će se penali.

Četvrtfinale Kupa BiH:

Borac - Željezničar 0:2 (Janičić OG 70', Štilić 72')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK Borac: Kukrika, Radulović, Jovanović, Danilović, Ćosić, Milutinović, Dujaković, Vranješ, Janičić, Ziljkić, Zakarić.

FK Željezničar: Erić, Stevanović, Pavić, Kosorić, Ramović, Štilić, Jovanović, Alispahić, Sadiković, Veselinović, Bojo.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Cudi me da nisu opet nesto zapalili , drugi reflektor ili onaj svinjac iza tribina :-) Vrijedilo pogledati radi one majstorije Semira
31 0
nedoni46
4 dana kasnije, ista radost. Ono samo Stilic i Stojcev mogu izvest. Srce ko Begova.
24 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije