Poraz NK Čelik na Tušnju: Sloboda upisala velika tri boda u borbi za opstanak!

Tuzlaci na plus četiri ispred Čelika

Poraz NK Čelik na Tušnju: Sloboda upisala velika tri boda u borbi za opstanak!

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Sloboda je u 22. kolu Premijer lige BiH na Tušnju savladala Čelik rezultatom 2:1.

Do velika tri boda u borbi za opstanak Tuzlaci su došli sasvim zasluženo, a Čelik nije pokazao gotovo ništa.

Već u četvrtoj minuti je domaći tim poveo. Beganović je lijepo ubacio s desne strane, a Amer Bekić pogađa za prednost od 1:0.

Nastavila je potom Sloboda s napadima na gol . Mujagić je naredni prijetio u 25. minuti meča, a Pavlović spašava Čelik odličnom odbranom. Gosti su uzvratili minut kasnije, Jusić u posljednji čas blokira Volkana.

Ipak, u 35. minuti spasa gostima nije bilo. Topcu je srušio Mujagića, sudija je pokazao na bijelu tačku, a Amer Bekić je precizan za prednost od 2:0.

Mogla je Sloboda i do trećeg gola u 40. minuti. Mujagić je pokušao petom, ali Pavlović brani na samoj gol-linij, da bi Čelik novu prijetnju prema golu Slobode imao u 43. minuti kada šut Huseinbašića odlazi pored gola.

Pokušali su gosti određenim izmjenama napraviti nešto, ali Sloboda je jednostavno bila dominantna. Novu veliku šansu domaći su propustili u 57. minuti kada je Pavlović sjajnom odbranom spasio svoj tim nakon udarca Mujagića.

Sloboda se potom opustila, a to je Čelik iskoristio. Rezervista Crnički je u 70. minuti pogodio za 2:1 na asistenciju Mahmića i vratio je nadu gostima da mogu doći barem do jednog boda.

Međutim, do kraja je domaći tim zadržao prednost. Ostalo je 2:1 i Sloboda je stigla do velika tri boda u borbi za opstanak.


Premijer liga BiH, 22. kolo:

Sloboda - Čelik 2:1 (Bekić 4', 35' / Crnički 70')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sloboda: Lakić, Jusić, Beganović, Husejinović, Bekrić, Amer Bekić, Almir Bekić, Hajdarević, Marinković, Maksimović, Mujagić.

NK Čelik: Pavlović, Vrhovac, Resić, Huseinbašić, Žuna, Aganspahić, Cenaj, Zeljković, Perišić, Volkan, Topcu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

realista1982
Kao navijacu Slobode zasmetalo mi je skandiranje, druga liga klubu i navijacima koji su se vise puta pokazali kao nasi prijatelji! Ps. Zmam da ce sad neki izvlaciti neke komentare i situacije ali realno vise puta su pokazali da su nam bili pravi sportski prijatelji...
11 0
omer
''Topcu je srusio Mujagica'' pise u tekstu, a ja opet ne vidim da ga je i pipnuo. Ovaj penal je cist poklon sudije za Slobodu.
8 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi