Protiv Atletica nema opuštanja: Simeoneovi momci šokirali Anfield i izbacili Liverpool!

Redsi neće odbraniti trofej

Protiv Atletica nema opuštanja: Simeoneovi momci šokirali Anfield i izbacili Liverpool!

Večeras je pred prepunim tribinama Anfielda odigran revanš meč (prva utakmicu je Atletico dobio sa 1:0) osmine finala Lige prvaka između Liverpoola i Atletico Madrida. Nakon 1:0 za Liverpool u regularnom toku susreta, poslije produžetaka je rezultat glasio 2:3, pa je Atletico prošao u četvrtfinale.

Od samog starta utakmice je Liverpool imao terensku inicijativu, a bilo je i jasno da se Atletico došao braniti i odbraniti prednost iz prvog meča.

Kružili su Redsi oko gola Jorgandžija, ali i nisu domaći uspijevali doći do boljih šansi - odbrana Atletica je odlično stajala.

Prva bolja prilika za Liverpool viđena je u 36. minuti kada je Roberto Firmino zaprijetio, a Oblak odbranio.

A onda dolazi 43. minuta i odbrana Atletica kapitulira. Odličnu akciju su odigrali domaći, Oxlade-Chamberlain je lijepo ubacio sa desnog krila, a Wijnaldum ostao sam na 10-ak metara od gola i glavom pogodio za 1:0.

Postavio je tada Wijnaldum rezultat prvog poluvremena.

Morao se Atletico u drugom poluvremenu, koliko-toliko, otvoriti, uveo je Simeone i Marcusa Llorentea umjesto odsječenog Diega Coste, a gosti su zaprijetili vrlo brzo nakon te izmjene. Joao Felix je uputio nezgodan šut, ali je Adrian odbranio, a potom i na vrijeme istrčao i spriječio Correu koji je natrčavao da dođe do odbijene lopte i postigne gol.

Liverpool je međutim bio ekipa koja u ofanzivi i u drugom poluvremenu. Pokušavali su Redsi riješiti pitanje putnika u četvrtfinale, ali nisu uspijevali ponovo pronaći put do mreže gola Atletica.

Oblak je bio sjajan nakon šuta Firmina iz 60. minute, da bi sedam minuta kasnije svi vidjeli loptu u golu Atletica, ali je Robertson ipak pogodio samo prečku.

Pleli su i pleli domaći mrežu oko gola Atletica, a sjajnu šansu je Liverpool imao i u 85. minuti kada je Mane sjajno pokušao makazicama, ali je lopta otišla preko gola.

Potom je i Salah sam sebi izradio prostor za šut, ali je lopta ponovo otišla preko gola. Bilo je jasno da Liverpool želi riješiti stvari u regularnih 90 minuta, pa je u 88. minuti ponovo opasno zaprijetio, ali lopta nije uspjela proći "šumu nogu" ispred Jana Oblaka.

A onda šok za Liverpool, srećom po Kloppa i njegove izabranike samo kratkotrajni. Saul je nakon ubacivanja iz slobodnjaka u sudijskoj nadoknadi zatresao mrežu gola Redsa, ali je njegov gol poništen zbog ofsajda.

Tako je završen regularni tok utakmice, a da Atletico ništa ozbiljno u fazi napada nije uradio za to vrijeme.

Kako je prvi meč u Madridu završen pobjedom Jorgandžija od 1:0, nakon 1:0 za Liverpool na Anfieldu prešlo se na produžetke.

Na otvaranju prvog produžetka Liverpool stiže do zasluženog gola i vodstva od 2:0.

Igrala se 94. minuta kada je Wijnaldum ubacio Fimrino prvo glavom pogodio stativu, ali mu se lopta vratila i Brazilac je pogodio za 2:0. Činilo se tada da je tada Liverpool jako blizu četvrtfinala Lige prvaka.

A onda novi šok za Liverpool - ovaj put nije bilo spasa.

Golman Liverpoola Adrian užasno griješi, dodaje loptu Felixu koji odmah upošljava Llorentea, a on preciznim udarcem pogađa za 2:1 u 97. minuti. Atletico je tada stigao do rezultata koji ga je, zbog gola u gostima, vodio u četvrtfinale Lige prvaka.

Krenuo je Liverpool nakon primljenog gola u potpunu ofanzivu, ali je i umor učinio svoje, pa većih prilika pred golom Atletica nije bilo.

Odbrana Liverpoola se potpuno uspavala, a to su iskoristili gosti. Morata je lagano došao do lopte koja je "zalutala" na polovinu Liverpoola i uspio dodati do Llorenta koji je majstorski pronašao prostor za udarac i drugi put matirao Adriana za 2:2. Bilo je to u samom finišu prvog produžetka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U drugom poluvremenu su se svi preselili na polovinu Atletica, pokušavao je Liverpool, ali je Simeone parkirao autobus.

Nisu uspjeli uraditi Redsi ništa, da bi rezervista Morata nakon nove kontre Jorgandžija u nadoknadi vremena drugog produžetka pogodio za 2:3 i postavio konačni rezultatn nakon 120 minuta igre, pa je Atletico elminisao prošlogodišnjeg osvajača Lige prvaka i otišao u četvrtfinale (pobjeda sa ukupnih 4:2).

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kn0x
Kakvi futavci i ljigava igra, prosli su dalje jer su imali igraca vise to je Adrian. Jbg zasluzili su bili u 90 da prodju oblak igrac utakmice..
8 32
Rajvosa2019
Covjek samo da pocne plakati - kakav anti futbal / strasno/ nemam rijeci
20 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi