"Zbog videoigrica smo postali jako bliski prijatelji, a njegova sreća je što igramo u istom timu"

Džanan Musa se javio iz New Yorka za SportSport.ba

"Zbog videoigrica smo postali jako bliski prijatelji, a njegova sreća je što igramo u istom timu" · Intervju

E. Čaušević

NBA liga bila je među prvim takmičenjima koje je prekinuto zbog pandemije koronavirusa, ali situacija u Sjedinjenim Američkim Državama je lošija iz dana u dan i vrhunac pandemije se tek očekuje.

SAD nije uveo toliko stroge mjere kao što je to bio slučaj u većini evropskih zemalja. Zbog toga je pandemija koronavirusa tek sada postala prava opasnost za Amerikance i vrhunac zaraze očekuje se tek za dvije do tri sedmice.

Za mnoge je to čudno jer je NBA liga prekinuta još prije nekoliko sedmica baš kao i sportska dešavanja u Evropi. U NBA ligi su bila dvojica zaraženih košarkaša, a rukovodstvo lige je odmah reagovalo i prekinuli takmičenje, ali vrh države to i nije baš toliko ozbiljno shvatio tada.

Košarkaši NBA timova se već tri sedmice nalaze u kućnim izolacijama, te nema naznaka kada će se situacija smiriti, te da li će se sezona uopšte nastaviti.

U kućnoj izolaciji nalazi se i mladi bh. košarkaš Džanan Musa koji nastupa za Brooklyn Netse. On je u izolaciji već nekoliko sedmica, te je testiran na koronavirus nakon što je nekoliko igrača ovog tima bilo pozitivno. No, na svu sreću nalaz Muse bio je negativan.

Povodom svih ovih dešavanja kontaktirali smo Musu koji je se javio iz New Yorka i za SportSport.ba odlučio je otkriti kakva je trenutno situacija, te kako se on snalazi u kućnoj izolaciji.

Musa je otkrio da vrijeme najviše "ubija" igrajući videoigrice, te da trenira nekoliko puta dnevno po programu kojeg je dobio od kluba. Što se hrane tiče nije morao "eksperimentisati" u kuhinji jer su se Netsi i za to pobrinuli.

Priznao je da mu porodica itekako nedostaje, no da su u kontaktu svaki dan. Otkrio nam je kako se snalazi u ulozi amidže, te da li se još neko odazvao kako bi pomogao bolnici u Bihaću tokom ovog teškog perioda. S jedinim bh. sportistom se zbližio zbog igranja FIFA 20, a pitali smo ga ko je bolji.

Odgovor Muse na to kako izgleda njegov dan u izolaciji, ali još i mnogo drugih stvari koje nam je otkrio možete saznati u videoprilogu ispod.

Promo

Top Komentari

Ivica_Osim8
Ja gledam podcast inkubator, pratim mma, nekad igram igrica i na grupnim catovima, bilo mma, bio podcast il igrice prvenstveno Srbi, Hrvati i Bosnjaci su normala ima raje do 25 g,nikad nije bilo nekih nacionalstickih, šovinističkih il fašističkih poruka, svi se za****jemo, onako usput kažem, nema neje veze s temom
7 4
user1583752673
Prestao sam ga pratit na instagramu kad sam vidio da slusa i cak se druzi sa jalom to mi je bilo previše
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi